04. 10. 2022 - 08:14
UNITED IPAK PRIZNAO DA JE POGRIJEŠIO, SPREMA SE BUUUUM:...
907
Shares
UNITED IPAK PRIZNAO DA JE POGRIJEŠIO, SPREMA SE BUUUUM: Cristiano Ronaldo u januaru pravi VELIKI TRANSFER

VRLO LAKO BI MOGAO NAPUSTITI OLD TRAFFORD

UNITED IPAK PRIZNAO DA JE POGRIJEŠIO, SPREMA SE BUUUUM: Cristiano Ronaldo u januaru pravi VELIKI TRANSFER

04. 10. 2022 - 08:14
0
Shares

Cristiano Ronaldo se na velika vrata vratio na "Old Trafford", ali većina toga bila je za potpuni zaborav. Na početku je i davao golove, gurao ekipu naprijed, ali potom je uslijedio pad cijelog tima i ekipa je završila van Top 4.

Uveliko se nagađalo da bi Portugalac već ovog ljeta mogao napustiti Man. United, ali je ipak ostao. Međutim, situacija se dodatno pogoršala po njega, preselio je na klupu i nije ni sjena nekadašnjeg igrača.

Ljetos je izostao i sa samog početka priprema, pravdajući svoj nedolazak ličnim razlozima u koje je malo ko uvjeren, dok su istovremeno mediji pisali o njegovoj želji za odlaskom iz kluba.

Ipak, čini se da bi već u januaru 2023. mogao isposlovati ono čemu se nadao - transfer. Portugalski napadač želio je u klub koji će biti konkurentan u prvenstvu i Ligi prvaka, što United nije.

Velikan s "Old Trafforda" nakon osam kola u Premier ligi, uz odigranu utakmicu manje, već zaostaje devet bodova za vodećim Arsenalom, a u najjačem europskom takmičenju ga ni nema.

U prošlom kolu izgubio je gradski derbi od Manchester Cityja 3:6, s time da je do 84. minute bio u zaostatku od pet golova. Ronaldo je taj dvoboj odgledao s klupe te i dalje čeka prvi gol sezone u Premier ligi.

I dalje sa željom da se bori za titule te frustriran zbog minutaže koju ima u klubu, Ronaldo nije odustao od ideje da napusti United. U ljetnom prijelaznom roku njegov ga je agent nudio europskim velikanima, no zainteresiranih, barem po visokoj cijeni, nije bilo. Novi pokušaj dogodit će se u zimskom prijelaznom roku.

Daily Telegraph navodi da će klub u januaru biti spreman na nove pregovore te će pokušati iskoristiti činjenicu da nezadovoljnom Ronaldu ugovor istječe krajem sezone. Ističe se i da će Ronaldo, želi li taj transfer, morati pristati na smanjenje plate na novoj adresi.

Da li će do toga i doći, saznat ćemo vrlo brzo, jer je januar blizu...

Standings provided by Sofascore

(Sport.ba)

Učitaj još novosti