03. 10. 2022 - 14:50
Chelsea finalizira pregovore, u januaru stiže bombastično...
907
Shares
Chelsea finalizira pregovore, u januaru stiže bombastično pojačanje

Chelsea finalizira pregovore, u januaru stiže bombastično pojačanje

03. 10. 2022 - 14:50
0
Shares

Chelsea je po svemu sudeći dogovorio još jedan veliki transfer.

Prema pisanjima Sky Sporta, Chelsea i RB Leipzig postigli su i završni dogovor oko transfera Christophera Nkunkua.

Francuski fudbaler bi se prema novim  informacijama već u januaru trebao pridružiti Plavcima, a postoji mogućnost da i drugu polusezonu provede u Leipzigu kao posuđen igrač Chelseaja.

Navodno će londonski tim RB Leipzigu isplatiti 53 miliona eura, obzirom da Nkunku ima važeći ugovor sa njemačkom ekipom do 2026. godine. Dosta se špekulisalo posljednjih dana oko ovog transfera, a čini se da je Sky Sport danas otklonio dosta dilema.

Fudbaler Red Bull Leipziga navodno je ovog ljeta odradio sve oko ljekarskog s Chelseajem prije potencijalnog prelaska u redove londonskog kluba.

Nkunku je u Leipzig došao u julu 2019. godine iz redova PSG-a i u protekle tir sezone postao je jedan odk ljučnih igrača u redovima bundesligaša.

Pored navedenog stigao je i poziv u selekciju Francuske, a za Trikolre skupio osam nastupa.

Prema pisanjima još nekih ostrvskih medija, postoji opcija novac+igrač, tačnije da Chelsea Leipzigu da određeni novac, ali i nekog igrača no to su sve nagađanja.

Nkunku je i sam ranije u izjavama govorio kako bi se volio nekad azaigrati u engleskom Prmeiershipu da osjeti i taj nivo igre.

Pomeuti fudbaler je dugo bio i želja Jurgena Kloppa, ali nije došlo do konkrentih pregovora sa Liverpoolom tako da je bio daleko od Anfielda u cijeloj priči.

Inače riječ je o igraču koji može odigrati dosta toga u ofanzivnom dijelu igre.

Kada je u pitanju Chelsea, novi vlasnik Plavaca Todd Boehly je ovog ljeta već doveo Marca Cucurella, Kalidoua Koulibalyja, Wesleyja Fofanu, Pierre-Emericka Aubameyanga i Raheema Sterlinga za ukupno oko 270 miliona funti, a već sada je jasno da tu ne planira stati.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti