02. 10. 2022 - 22:44
Ovako nešto fudbalski svijet ne pamti: NAJBEZOBRAZNIJI POTEZ...
907
Shares
Ovako nešto fudbalski svijet ne pamti: NAJBEZOBRAZNIJI POTEZ JEDNOG GOLMANA IKADA

Ovako nešto fudbalski svijet ne pamti: NAJBEZOBRAZNIJI POTEZ JEDNOG GOLMANA IKADA

02. 10. 2022 - 22:44
0
Shares

Neki fudbaleri ne znaju za fair play i spremni su da učine sve da ostvare zacrtani cilj.

Iskusni Joe Hart je od strane korisnika društvenih mreža optužen za najbezobrazniji potez jednog golmana otkako se igra fudbal zbog sramotnog simuliranja u meču protiv Motherwella.

Svi navijači na Celtic parku zabrinuli su se u jednom trenutku za bivšu "jedinicu" Engleske kada je iskusni čuvar mreže pao kao pokošen na teren i to sa ispruženim rukama.

Istog momenta nekolicina igrača prvaka Škotske je potrčalo da pomogne svog saigraču, dok je u teren utrčala i medicinska služba što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u tom trenutku.

Jedini koji je govorio Hartu da ustane bio je fudbaler Motherwella Barry Maguire koji mu je odmah poručio da na nema potrebe da se pretvara te da mu nije ništa.

Hart se navodno povrijedio nakon što se sudario sa Sondreom Johanesenom i to kada je rezultat bio 1:1. Johansen se dirao po glavi kada ga je Hart rukom zakačio i pao na pod.

Ponovljeni snimak je pokazao da se radilo o nevjerovatno teatralnom padu zbog čega se bivši golman Manchester Cityja na neki način našao na stubu srama.

Sudije i igrači smatraju da su povrede glave ekstremno ozbiljne i kada su u pitanju takve situacije igra se odmah prekida šta je Hart znalački iskoristio u ovoj situaciji.

Hart je do kraja branio cijeli meč bez ikakvih problema, a Celtic je uspio ostvariti trijumf rezultatom 2:1 za ostanak na prvom mjestu ispred najvećeg rivala Rangersa.

Nakon niza loših sezona ovaj 35-godišnjak je u Celticu ponovo počeo da osjeća svoju ljubav u fudbalu iako ga i dalje prate stare bubice jer vrlo često zna pogriješiti.

Učitaj još novosti