02. 10. 2022 - 20:47
ŠTA RADI OVAJ ČOVJEK? Maguire nije ni igrao, ali je svejedno...
907
Shares
ŠTA RADI OVAJ ČOVJEK? Maguire nije ni igrao, ali je svejedno uspio šokirati navijače Uniteda

ŠTA RADI OVAJ ČOVJEK? Maguire nije ni igrao, ali je svejedno uspio šokirati navijače Uniteda

02. 10. 2022 - 20:47
0
Shares

Harry Maguire je ponovo uspio šokirati navijače Manchester Uniteda. 

U gradskom derbiju Manchester United je doživio novo poniženje pošto je Manchester City zabio čak šest golova svoj gradskom rivalu. Konačan rezultat glasio je 6:3.

Za Crvene đavole u ovom meču zbog povrede nije igrao Maguire, a ko zna kakav bi bio rezultat da je igrao i štoper engleske reprezentacije.

Najskuplji defanzivac svijeta je meč pratio sa tribina Etihada, ali je svejedno na sebe uspio skrenuti gnjev, posebno kod navijača Uniteda.

Pogledajte na OVOM LINKU

Naime, pri rezultatu 6:1 kamere su ulovile Maguirea koji je na licu imao širok osmijeh što je šokiralo pristalice Crvenih đavola.

Maguire je vrlo često na stubu srama zbog loših izdanja na terenu, a sada je uspio da dospije u žižu javnosti i to kada nije ni igrao.

Očajna statistika

Statističari su došli do nevjerovatne statistike ove sezone kada je u pitanju engleski štoper. Da li je sve slučajno ili ne, teško je reći.

Naime, ekipe Harryja Maguirea nisu pobijedile u niti jednoj od pet utakmica u kojima je on bio starter ove sezone što dovoljno govori o njegovom učinku.

Manchester United izgubio je od Brightona, Brentforda i Real Sociedada, dok je Engleska poražena od Italije i remizirala s Njemačkom kada je on bio na terenu od prve minute.

S druge strane, kada god je bio zamjena, njegov tim je upisao trijumf. Radi se o pet utakmica Manchester Uniteda i to protiv Liverpoola, Southamptona, Leicestera, Arsenala i Sheriffa.

Učitaj još novosti