30. 09. 2022 - 22:01
Bilbija donio pobjedu Zrinjskom protiv Slobode
907
Shares
Bilbija donio pobjedu Zrinjskom protiv Slobode

Bilbija donio pobjedu Zrinjskom protiv Slobode

30. 09. 2022 - 22:01
0
Shares

Treći meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Mostaru gdje je Zrinjski dočekao ekipu Slobode i slavio rezultatom 1:0.

Meč je počeo udarcem gostujuće ekipe u drugoj minuti, lopta odlazi visoko preko gola. Nakon toga, Zrinjski je preuzeo posjed lopte i kontrolu nad utakmicom.

Lijepa kombinacija fudbalera Zrinjskog u desetoj minuti, Ćuže je pokušao, na kraju Bukvić spašava goste odličnom intervencijom. Golman Slobode je sjajno pratio akciju domaćina. Bukvić je ponovo bio heroj Tuzlaka u 13. minuti kada je odbranio dobar pokušaj Jukića.

Ćuže i Bilbija dobro kombinuju u 33. minuti, međutim Kapetanović ih zaustavlja u presudnom trenutku.

U 43. minuti Komazec je propusio dobru šansu za goste i odmah je minut kasnije stigla kazna, Bilbija je pogodio za 1:0 na asistenciju Bekića.

To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ofanzivno je počeo nastavak utakmice. U 48. minuti velika prilika za Zrinjski, Janković je odlično šutirao, ali lopta pogađa stativu. Četiri minute kasnije pokušava i Bilbija, lopta ide preko gola Bukvića.

Nakon toga imao je Zrinjski još nekoliko prilika preko Bilbije i Stranputa. Lijep potez je u 64. minuti napravio Jukić, ali Osmanković je spasio Slobodu.

Do kraja susreta, Janković je imao još dvije dobre prilike za Zrinjski, pokušavao je i Bilbija, ali ostalo je konačnih 1:0 za mostarski klub.

ZRINJSKI - SLOBODA 1:0 (Bilbija 44')

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Bekić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Stranput, Janković, Bilbija.

SLOBODA: Bukvić, Ćivić, Osmanković, Maksimović, Komazec, Kurtalić, Osmić, Vranješ, Kapetanović, Osmić, Delić.

Učitaj još novosti