30. 09. 2022 - 21:49
Fudbalski savez BiH napravio problem Sheffieldu: Ovaj podatak...
907
Shares
Fudbalski savez BiH napravio problem Sheffieldu: Ovaj podatak o Ahmedhodžiću je trebao biti tajna, ali...

Fudbalski savez BiH napravio problem Sheffieldu: Ovaj podatak o Ahmedhodžiću je trebao biti tajna, ali...

30. 09. 2022 - 21:49
0
Shares

Sheffield United je zamjerio Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine zbog toga što je objavio da je Anel Ahmedhodžić zadobio povredu bedrenog mišića te da ga čeka pauza od gotovo mjesec dana.

Engleskom klubu je konkretno zasmetalo što su iz našeg Saveza otkrili tačan stepen povrede Ahmedhodžića jer smatraju da bi nepoznat status štopera za njih bio prednost uoči utakmice s Birminghamom predstojećeg vikenda.

"Gotovo je, sada je ta prednost nestala. Mi sami ne bismo ništa objavili. Barem ne sada. To je zato što nismo željeli da ljudi imaju prednost. Sada je imaju jer znaju da on neće biti u igri, ali to se dogodilo. Ne možemo ništa učiniti u vezi s tim", rekao je Sheffiledov trener Paul Heckingbottom za The Star.

Heckingbottom je otkrio i da bi Ahmedhodžić mogao pauzirati ipak nešto manje nego što je objavio Nogometni savez BiH (četiri sedmice).

"Možda neće biti tako dugo van terena. Znali smo da osjeća bol. Anel je prije nekog vremena imao mali problem i da, tu ima oštećenja, ali nije puknuto niti poderano. Želio je igrati u Prestonu i igrao je uz bolove, što vam nešto govori. Ni u jednom trenutku nismo se osjećali kao da će morati pauzirati", poručio je Heckingbottom.

Inačem, utakmica između Sheffield Uniteda i Birminghama igra sutra s početkom od 16:00 sati.

Učitaj još novosti