30. 09. 2022 - 12:29
UFC ima novu mašinu: Melje protivnike kao od šale i odmah je...
907
Shares
UFC ima novu mašinu: Melje protivnike kao od šale i odmah je prozvao zvijer iz Čečenije

BO NICKAL

UFC ima novu mašinu: Melje protivnike kao od šale i odmah je prozvao zvijer iz Čečenije

30. 09. 2022 - 12:29
0
Shares

Američki borac Bo Nickal (26) novi je član najjače svjetske MMA promocije (UFC).

Ovaj 26-godišnjak je na impresivan način došao do UFC ugovora u Dana White Contender seriji i pokazao je da bi mogao biti velika nevolja za sve u srednjoj kategoriji.

Nickal koji dolazi iz hrvanja protekle noći je za samo 52 sekunde 'udavio' Donovana Bearda i nastavio je impresivnu seriju pobjeda u relativno kratkoj karijeri.

U dosadašnja tri meča Nickal je u oktagonu proveo nešto više od dvije minute. Johna Nolanda je nokautirao za 33 sekunde, u augustu je ugušio Zacharyja Borrega za minut i dvije sekunde, a sada je Beard završen za 52 sekunde, piše Sportsport.ba.

Nakon što je ekspresno pobijedio Bearda prozvao je nikog drugog do Khamzata Chimaeva.

"Dajte mi tog Šveđanina. Ako ne uspije skinuti kilograme, dajte mi Logana Paula. Znam da ima neke vještine i ako ne možemo to napraviti u UFC-u, borit ćemo se u WWE (kečeri)", rekao je Nickal i još je jednom izradio spremnost da se bori s Khamzatom.

"Tu sam. Treniram svaki dan. Idemo to napraviti", poručio je novi član UFC-a.

Međutim, predsjednik organizacije Dana White jasan je da od takve borbe na zvaničnom debiju u UFC-u za Nickala nema ništa.

"Ne budimo ludi. Taj tip je je**no dobar. Vidjeli ste šta je napravio Kevinu Hollandu. Niko nije to očekivao", istakao je White.

Bo Nickal je u prošlosti imao zanimljive izjave i za Khabiba Nurmagomedova. Tvrdio je da The Eagle s njim ne bi izdržao ni 30 sekundi.

"Iskreno, kada bih se hrvao s Khabibom, on ne bi izdržao više od 30 sekundi", rekao je Nickal i nastavio je:

"Dobro, možda bi izdržao 60 sekundi. Ne želim da me ljudi pogrešno shvate. Znam da je žestok, jedan od najboljih MMA boraca ikad, ali on radi sambo čitav život. Hrvanje je druga priča".

"To je isto kao da me pitate da li bih mogao zaustaviti Cristiana Ronalda da ne postigne gol. Tako bi izgledao moj susret s Khabibom. Poštujem ga, ali hrvanje je moj svijet i on ne bi dugo izdržao sa mnom".

Nickal se tek treba dokazati u MMA svijetu. Poletio je malo previsoko prozivkom Chimaeva i sigurno je da će na debiju u organizaciji dobiti neko mnogo manje ime.

Učitaj još novosti