29. 09. 2022 - 20:41
VRATILA SE NESTVARNA SENEGALSKA ZVIJER: Zvuk udaraca čuo se u...
907
Shares
VRATILA SE NESTVARNA SENEGALSKA ZVIJER: Zvuk udaraca čuo se u dvorani i protivnik nije imao šanse

REUG REUG

VRATILA SE NESTVARNA SENEGALSKA ZVIJER: Zvuk udaraca čuo se u dvorani i protivnik nije imao šanse

29. 09. 2022 - 20:41
0
Shares

Senegalski borac Oumar Kane pobijedio je danas u Singapuru Batradza Gazzaeva tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Poznati hrvač iz Senegala, poznatiji pod nadimkom Reug Reug, godinu i po dana je bio van akcije. Na pauzu se odlučio nakon nesretnog poraza od Kirilla Grishenka.

Reug Reug je tada utvrdio da je dobio udarac u vrat i da je pobjeda protivnika nepravedna. Ipak, njegova žalba nije usvojena, a on se odlučio potom dodatno poboljšati ostale elemente u borbi.

Zvijer od preko 120 kilograma se danas nakon godinu i po odsustva vratila. Za protivnika je imao neporaženog Batradza Gazzaeva iz Rusije i dominantno je stigao do pobjede.

Kane je poprilično napredovao u svim segmentima borbe. Ovu borbu je okončao u drugoj rundi nakon što je bacio protivnika na pod, a zatim ga je snažnim udarcima deklasirao na podu.

Udarci ovog čovjeka su itekako silni. U dvorani se itekako dobro čuo svaki udarac kojeg je uputio prema protivniku koji nije imao nikakve šanse večeras.

Reug Reug je nakon ove pobjede na omjeru od četiri pobjede i jednog poraza, a svakako da mu je cilj osveta za jedini poraz kojeg je doživio.

Senegalska mašina sigurno je velika prijetnja za sve u One Championshipu. Itekako je napredovao i još je veća zvijer nego što je bio.

Kane je visok 196 centimetara i težak je više od 120 kilograma. Prije MMA sporta bavio se hrvanjem na pijesku, koje je veoma popularno u Senegalu.

Tamo je bio istinska zvijezda. Godinama je bio neporažen, a zatim se odlučio je okušati u mješovitim borilačkim vještinama (MMA).

Krenuo je zaista odlično. Samlio je tri protivnika, ali zatim je stigao nesretni poraz protiv Grishenka kojeg sigurno neće zaboraviti.

Učitaj još novosti