26. 09. 2022 - 13:39
Bio je u zatvoru, mentalno zdravlje mu je upitno, ali...
907
Shares
Bio je u zatvoru, mentalno zdravlje mu je upitno, ali spremnost nije: Za 13 sekundi nokautirao je Fedorovog brata

Bio je u zatvoru, mentalno zdravlje mu je upitno, ali spremnost nije: Za 13 sekundi nokautirao je Fedorovog brata

26. 09. 2022 - 13:39
0
Shares

Aleksandar Emelianenko (41), brat puno poznatijeg Fedora, odradio je u Rusiji bokserski meč protiv Vjačeslava Dacika (42).

Iako su gledatelji mnogo očekivali od ovog dvoboja, on je trajao samo 13 sekundi budući da je Dacik lijevim krošeom nokautirao Emelianenka.

Dacik je inače jedna od kontroverznijih figura u borilačkom sportu jer je višestruko puta imao probleme sa zakonom, a poznat je kao pripadnik neonacističke organizacije "Slavic Union".

I njegovo mentalno zdravlje krajnje je upitno, a tokom 2010. godine tvrdio je kako je Isus Krist tajni agent Mossada, a sebe je nazivao "Crvenim Tarzanom", sinom slavenskog boga Peruna.


Dijagnosticirana mu je šizofrenija i tako je izbjegao služenje zatvorske kazne za određene kriminalne radnje koje je počinio.

I Fedorov brat također je imao dosta problema sa zakonom, a 2015. godine izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od četiri i po godine zbog silovanja kućne pomoćnice i krađe njenog pasoša.

Aleksander od 2008. godine nastupa uglavnom u Rusiji i državama bivšeg Sovjetskog saveza jer mu je dijagnosticiran hepatitis B i atletske komisije mu u gotovo svakoj državi zabranjuju nastup.

Učitaj još novosti