29. 09. 2022 - 13:43
Njemačka odbila igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!
907
Shares
Njemačka odbila igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Njemačka odbila igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

29. 09. 2022 - 13:43
0
Shares

Nogometna reprezentacije Njemačke odbila je igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nijemci su odbili ponudu da kao organizator igraju u jednoj od kvalifikacijskih grupa, a to imaju kao potpuno pravo s obzirom da se EURO 2024. igra u njihovoj zemlji.

Oni su odlučili da igraju prijateljske utakmice, a isto ponudu imala je selekcija Katara pred Svjetsko prvenstvo.

Katarani su odlučili da igraju kvalifikacije.

"Mi smo se kao domaćini već kvalifikovali. To nam daje veću fleksibilnost prilikom planiranja godine. Možemo se pripremati protiv jakih selekcija“, rekao je direktor reprezentacije Njemačke Oliver Bierhoff.

Žrijeb za kvalifikacije EURA zakazan je za 9.oktobar u Frankfurtu.

Selekcija Njemačke nije briljirala u Ligi nacija, a sada je očekuje izazovi na Svjetskom prvenstvo.

Poznato je i koliko će reprezentativci Njemačke zaraditi novca ukoliko uspiju da osvoje naslov prvaka na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Naime, svaki nogometaš Njemačke reprezentacije će u tom slućaju biti bogatiji za 400.000 eura, što je zaista sjajan iznos, a to su potvrdili i iz Njemačkog nogometnog saveza.

Predstavnici reprezentativaca, koje je naravno predovdio kapiten Manuel Neuer, dogovorili su bonus koji je vezan za rezultat postignut na takmičenju koje je pred nama.

Igrači će u slučaju osvajanja prvog mjesta u grupnoj fazi dobiti po 50 hiljada eura, a plasman u četvrtfinale donio bi im dodatnih 100.00 eura.

Ulazak u polufinale vrijedio bi 150.000 eura, a samo plasman u finale reprezentativci Njemačke naplatili bi po 250.000 eura.

Osvajanje trećeg mjesta značilo bi dodatnih 200.000 eura.

"Vodili smo pregovore u sjajnoj i konstruktivnoj atmosferi. Došli smo do rješenja koje je prihvatljivo za sve sudionike", rekao je predsjednik saveza Bernd Neuendorf.

Jedino je pitanje da li će Njemačka moći osvojiti Svjetsko prvenstvo obzirom na igre koje pružaju, ali i na sjajne igre nekih od konkurenata za naslov.

Učitaj još novosti