29. 09. 2022 - 13:30
Danci su jučer predstavili "duh dresove", sada je stigao...
907
Shares
Danci su jučer predstavili

Danci su jučer predstavili "duh dresove", sada je stigao žestok odgovor iz Katara: EVO ŠTA SU PORUČILI

29. 09. 2022 - 13:30
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Danske biti će jedna od 13 evropskih koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru u novembru i decembru.

Danski dobavljač opreme, Hummel, najavio je kako će protestvovati protiv loših uvjeta rada imigranata koji su radili na izgradnji stadiona za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tako je Hummel u srijedu predstavio dva kompleta opreme, te najavio da će oprema imati poseban format, u znak protesta protiv vlasti u Kataru. Mjera je dogovorena s Danskim nogometnim savezom.

Tačnije, na dresovima za igrače neće biti oznake Svjetskog prvenstva, već samo logo reprezentacije i brenda Hummel.

Drugi set opreme bit će crne boje, u znak žalosti za radnicima koji su zbog loših uvjeta izgubili živote u Kataru, objavio je Hummel u saopštenju.

Sada je stigao i odgovor iz Katara, koji se, naravno, ne slažu i ne sviđa im se potez Hummela i Danaca.

"Svaka bi država trebala činiti više kako bi zaštitila prava ljudi diljem svijeta, uključujući Dansku. Rad Vrhovnog odbora prepoznat je od strane mnogih subjekata unutar Međunarodnog odbora za ljudska prava kao model koji je ubrzao napredak i poboljšao živote. To znači da je rad Vrhovnog odbora priznat od strane mnogih tijela unutar Međunarodnog odbora za ljudska prava.

ILO i ZND priznaju katarske reforme kao mjerilo u regiji. Kao i svaka zemlja, napredak u ovim pitanjima je putovanje bez cilja, a Katar je predan tom putu.

Pozivamo Dansku federaciju da tačno prenese rezultat svoje opsežne komunikacije i rada s Katarskim vrhovnim komitetom i da osigura da to bude tačno saopšteno partnerima koji proizvode opremu", stoji u saopštenju Vrhovnog komiteta Katara.

Učitaj još novosti