28. 09. 2022 - 16:10
Igrač Brazila godinama igra na ovom stadionu, a jučer je ostao...
907
Shares
Igrač Brazila godinama igra na ovom stadionu, a jučer je ostao šokiran zbog dešavanja VIDEO

Igrač Brazila godinama igra na ovom stadionu, a jučer je ostao šokiran zbog dešavanja VIDEO

28. 09. 2022 - 16:10
0
Shares

Brazil je sinoć na Parku Prinčeva u prijateljskoj utakmici pobijedio selekciju Tunisa sa 5:1.

Brazilci su u Parizu odigrali još jednu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje u Kataru za manje od dva mjeseca.

Jasno je da će Brazil biti jedan od glavnih favorita za titulu prvaka svijeta, a Karioke su sinoć protiv Tunisa pokazale svoju snagu.

Brazilci su odigrali odličnu utakmicu na Parku Prinčeva i uspjeli su da ubjedljivo slave sa 5:1. Briljirali su Raphinha i Richarlison, a ponovo je pogodak postigao i Neymar kojem sada fale samo dva gola da sruši Peleov rekord.

Međutim, nije baš sve bilo tako bajno sinoć u Parizu. Meč je obilježio rasistički potez navijača Tunisa koji su bananama gađali Richarlisona dok je slavio gol što je zaista neprihvatljivo.

No, to nije bila jedina stvar zbog koje su Brazilci sinoć bili ljuti i razočarani nakon utakmice protiv Tunisa.

Naime, Brazilci su bili šokirani kada je počelo intoniranje njihove himne, a skoro cijeli stadion počeo je da zviždi.

U centru pažnje na društvenim mrežama našao se video Marquinhosa koji nije mogao da se načudi da zvižde himnoj Brazila i to na stadionu na kojem on igra već godinama u dresu PSG-a.

Na licu Mariquinhosa moglo se vidjeti koliko je razočaran što čuje zvižduke s tribina od strane navijača Tunisa koji su sinoć bili u daleko većem broju od brazilskih navijača.


Inače, Marquinhos u dresu PSG-a igra već devet godina nakon što je na ljeto 2013. godine stigao iz Rome za 32 miliona eura.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti