28. 09. 2022 - 16:31
Ronaldo je ljut zbog naslova u novinama, ali ovoga bi moglo...
907
Shares
Ronaldo je ljut zbog naslova u novinama, ali ovoga bi moglo biti sve više

Ronaldo je ljut zbog naslova u novinama, ali ovoga bi moglo biti sve više

28. 09. 2022 - 16:31
0
Shares

Reprezentacija Portugala sinoć je poražena u Bragi od Španije sa 1:0 i ostala je bez plasmana na Final Four Lige nacija.

Portugal je prvi osvajač Lige nacija u historiji i navijači ove zemlje nadali su se da bi se trofej ovog takmičenja ponovo mogao vratiti u njihovu zemlju.

Sinoć je Portugalcima bio dovoljan i remi kako bi ostali na prvoj poziciji i plasirali se na Final Four, ali u samom finišu utakmice Alvaro Morata je šokirao sve golom za 1:0 i pobjedu Španije.

Tako su Španci prošli dalje i borit će se narednog ljeta za titulu u Ligi nacija, a na Final Four turniru će učestvovati još Italija, Nizozemska i Hrvatska.

Nakon sinoćnjeg poraza u Bragi javnost u Portugalu nije imala milosti prema svojim reprezentativcima koji su dobili žestoke kritike, a posebno to važi za kapitena Cristiana Ronalda.

Ronaldo je odigrao jednu od najlošijih utakmica u prethodnih nekoliko godina u dresu Portugala, a da stvar bude gora na kraju meča je bacio kapitensku traku čime je izazvao još veće nezadovoljstvo javnosti u toj zemlju.

Zbog toga su naslovnice jutros više posvećene Ronaldu nego porazu od Španije, te se špekuliše da je ova utakmica pokazala da Ronaldo više nije na nivou na kojem je bio svih ovih godina.

Pojedini portugalski mediji čak su objavili da neće biti iznenađenje ukoliko selektor Fernando Santos na Mundijalu odluči šansu dati nekom mlađem napadaču i posluša poruku javnosti da Ronalda ostavi na klupi.

Portugalci smatraju da je Ronaldovo vrijeme prošlo i da on ne treba igrati svih 90 minute, te da je najbolje da Santos uradio ono što je uradio Erik ten Hag u Manchester Unitedu koji je preselio CR-a na klupu za rezervne igrače.

O tome najbolje govori jutrošnja naslovnica magazina Abola koje je uz fotografiju Ronalda objavila i naslov: "Manje Ronalda, više Portugala". Navodno, Ronaldo je itekako ljut zbog takvih objava i naslova, te smatra da nije zaslužio da se tako piše o njemu nakon svega.

Jasno je da Santosu neće biti nimalo lako zbog svega što je Ronaldo dao reprezentaciji Portugala, a da li će imati hrabrosti poslušati javnost i najveću zvijezdu ostaviti na klupi u mečevima Mundijala ostaje nam da vidimo.

screenshot-5

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti