27. 09. 2022 - 20:21
Spremao se za nastup na Svjetskom prvenstvu, ali opasna pojava...
907
Shares
Spremao se za nastup na Svjetskom prvenstvu, ali opasna pojava na vratu pomjerila je sve planove FOTO

Spremao se za nastup na Svjetskom prvenstvu, ali opasna pojava na vratu pomjerila je sve planove FOTO

27. 09. 2022 - 20:21
0
Shares

Alan Franco se nalazi u centru pažnje, ne zbog dobrih igara već zbog gute na vratu. 

Prije prijateljske utakmice Saudijske Arabije i Ekvadora mnogi su primjetili veliku gutu na lijevoj strani Francovog vrata i ostali su u nevjerici.

Franco je bio starter u ekipi selektora Alfara, a tokom intoniranja himne jasno se vidjelo kako ovaj 24-godišnjak ima izbočinu zbog čega se našao u centru pažnje

Prema prvim izvještajima gutu koju ima fudbaler Ca Talleres se pojavila nekoliko dana prije utakmice i prve informacije kažu da se ne radi o nečemu opasnom.

¿Qué es el bulto en el cuello que tiene Alan Franco?

Nekoliko dana uoči meča sa Saudijskom Arabijom Franco je igrao i klupski meč, ali tada guta nije bila toliko upadljiva kao što je to bio slučaj u meču sa azijskom selekcijom.

screenshot-14

Franco je na terenu izdržao svega 23 minuta poslije čega je morao izaći sa trena što je dodano zabrinulo, međutim poslije meča je stiglo olakšanje.

Njegova izmjena nema nikakve veze sa gutovm na vratu već je bila u pitanju povreda mišića i jedno sa drugim nisu uopšte povezani.

Nakon utakmice okončane nepopularnim rezultatom 0:0 oglasio se i se FS Egipta koji je detaljnije govorio o Francom zdravstvenom stanju.


U izvještaju se navodi kako je u pitanju benigni limfni čvor koji nije zarazan i da se počeo razvijati prije dva mjeseca, a u ponedjeljak je stigla vijest kako će biti operisan.

Franco koji igra u veznom redu je trebao biti dio udarne postave Ekvadora i na Svjetskom prvenstvu, međutim sada je njegov nastup na najvažnijem takmičenju njegove karijere pod znakom pitanja.

 

Sportsport

Učitaj još novosti