27. 09. 2022 - 20:04
Khabib zbog rata u Ukrajini na žestokom udaru vlastitog...
907
Shares
Khabib zbog rata u Ukrajini na žestokom udaru vlastitog naroda, smatraju da im je zabio nož u leđa

Khabib zbog rata u Ukrajini na žestokom udaru vlastitog naroda, smatraju da im je zabio nož u leđa

27. 09. 2022 - 20:04
0
Shares

Demonstranti protiv mobilizacije u Dagestanu traže od bivšeg UFC-ovog prvaka i nacionalnog heroja Habiba Nurmagomedova da podrži njihov stav, no još uvijek nisu dobili njegov odgovor.

Dok stotine ljudi u Dagestan protestvuju protiv djelomične mobilizacije za tekuću rusku invaziju na Ukrajinu, demonstranti pozivaju Habiba da podrži njihov stav. Apel je, pišu tamošnji mediji, uslijedio tokom jednog javljanja koji je vodio šeik Abdullah Kosteksky.

"Habibe, reci mi gdje si, kao čovjek i kao musliman", rekao je jedan od vođa protesta, poznat kao Omar.


Navodi se da su Habibovi profili na društvenim mrežama preplavljeni nizom dagestanskih fanova koji traže njegovu podršku, a on je s tim u vezi zabranio komentare.
"Habibe, svih ovih godina te podržavao narod Dagestana. Barem jednom ustani za narod i budi kao Muhammad Ali", glasio je jedan od komentara.

Dalje se navodi da je 301 Dagestanac preminuo tokom invazije u Ukrajinu, što je deset puta više od bilansa u Moskvi. Kao rezultat toga, u nedjelju 25. septembra održali su proteste protiv poziva iz Moskve, što je na kraju rezultiralo nasilnim napadom protiv vlasti.

Učitaj još novosti