27. 09. 2022 - 14:52
NAJVEĆA IZDAJA U REALU JE VEĆ DOGOVORENA: Potpisao predugovor...
907
Shares
NAJVEĆA IZDAJA U REALU JE VEĆ DOGOVORENA: Potpisao predugovor i zabio im nož u leđa?

ASENSIO NAVODNO DOGOVORIO SARADNJU S BARCELONOM

NAJVEĆA IZDAJA U REALU JE VEĆ DOGOVORENA: Potpisao predugovor i zabio im nož u leđa?

27. 09. 2022 - 14:52
0
Shares

Španski reprezentativac Marco Asensio na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiti Real Madrid.

Asensio je bio na izlaznim vratima kraljevskog kluba ovog ljeta i mnogi su očekivali njegov odlazak, ali je na kraju sve iznenadio odlukom da ostane u Realu.

Ovaj 26-godišnjak nije napravio baš dobar potez jer je odmah bilo jasno da neće imati minutažu koju očekuje. Carlo Ancelotti ga koristi većinom kao rezervu, a Asensio nije krio frustracije zbog toga.

Međutim, mediji koji su privrženi Real Madridu pišu da je Asensio od početka imao plan i da mu je cilj da ostane do kraja sezone kako bi mogao bez obeštećenja napustiti kraljevski klub.

Asensio s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i narednog ljeta će moći bez obeštećenja da pronađe novi klub, te mu Real neće moći stavljati uslove u izboru narednog tima, piše Sportsport.ba.

Prethodnih sedmica se sve više piše o tome da čak postoji opcija da Asensio narednog ljeta potpiše za Barcelonu što bi bila sigurno velika izdaja za navijače Real Madrida.

Jutros je katalonski RAC1 čak objavio da je Asensio već neko vrijeme u kontaktu s čelnicima Barcelone i da je navodno potpisao predugovor s katalonskim klubom i već odlučio da će narednog ljeta preseliti na Camp Nou.

Navijači Reala su bijesni zbog takve odluke jer je za njih najveća moguća izdaja kada igrač njihovog tima završi u redovima najvećeg rivala.

Asensio je inače ponikao u dresu Mallorce, a u Real je stigao na ljeto 2016. godine za četiri miliona eura.

U dresu kraljevskog kluba odigrao je 239 utakmica i zabio je 50 golova, te je upisao još 24 asistencije. S Realom je u prethodnih sedam godina osvojio sve što je mogao.

Ljetos se povezivao s prelaskom u Liverpool, ali od toga nije bilo ništa jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko visine obeštećenja. Asensio navodno želi da ide u Barcelonu jer smatra da bi se odlično uklopio u igru Xavija Hernandeza.

Navodno, Asensio i Barcelona su dogovorili ugovor na četiri sezone, a šta će biti od svega toga saznat ćemo narednog ljeta.

Učitaj još novosti