27. 09. 2022 - 15:10
BUUUUUUM, REDSI SPREMNI 'OTETI' REALU VELIKU ZVIJEZDU! Ovo bi...
907
Shares
BUUUUUUM, REDSI SPREMNI 'OTETI' REALU VELIKU ZVIJEZDU! Ovo bi mogao biti najveći izlazni transfer Kraljeva, nadmašit će i Ronalda?

VALVERDE NA METI REDSA

BUUUUUUM, REDSI SPREMNI 'OTETI' REALU VELIKU ZVIJEZDU! Ovo bi mogao biti najveći izlazni transfer Kraljeva, nadmašit će i Ronalda?

27. 09. 2022 - 15:10
0
Shares

Federico Valverde je 2014. godine bio na korak do Arsenala. Tadašnji trener londonskog kluba Arsene Wenger napravio je prvi potez kako bi doveo 24-godišnjeg Urugvajca, koji je čak bio pozvan na trening. Mirror je objavio da je Valverde na Twitteru objavio sljedeće:

"Sretan sam. Što može biti ljepše nego završiti godinu s prekrasnom vijesti, a to je da na poziv Arsenala putujem u Englesku." Mirror ističe kako je u međuvremenu taj tvit obrisan. Španski As pak tvrdi da je Arsenal već bio postigao dogovor oko ugovora s veznjakom.

Međutim, interes je nestao te vodstvo Arsenala nije poslalo ni službenu ponudu Penarolu, u kojem je Valverde tada igrao. U međuvremenu je postigao sedam golova za reprezentaciju na južnoameričkom U-17 prvenstvu, a onda se pojavio Real Madrid.

Prema Transfermarktu, Real je Valverdea platio pet miliona eura. U 157 utakmica za madridski klub zabio je deset golova i ostvario deset asistencija te osvojio špansko prvenstvo i Ligu prvaka. Podsjetimo, As je sredinom septembra objavio kako je Jurgen Klopp jako želio dovesti Urugvajca. Liverpool je navodno ponudio 100 miliona eura.

Real je to odbio iako bi to bio drugi najveći izlazni transfer u povijesti kluba nakon Cristiana Ronalda, kojeg je Juventus 2018. platio 117 miliona eura. Valverdeov aktuelni ugovor s Realom vrijedi do 2027. godine, a ove sezone zabio je četiri gola u devet nastupa.

Navodno Redsi nisu odustali, pa će narednog ljeta opet pokušati dovesti Urugvajca. Samo je pitanje jesu li spremni izdvojiti preko 100 miliona eura?

Učitaj još novosti