25. 09. 2022 - 19:58
NOVAK IMA MNOGO VEĆI PROBLEM OD PORAZA? Đoković doživio veliki...
907
Shares
NOVAK IMA MNOGO VEĆI PROBLEM OD PORAZA? Đoković doživio veliki peh u Londonu, fanovi u nevjerici

LEJVER KUP

NOVAK IMA MNOGO VEĆI PROBLEM OD PORAZA? Đoković doživio veliki peh u Londonu, fanovi u nevjerici

25. 09. 2022 - 19:58
0
Shares

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković ne samo da nije uspio da na Lejver kupu ostvari i treću pobjedu u nizu, već je doživio i peh!

Nakon što je u subotu savladao Frensisa Tijafoa, a potom u paru sa Mateom Beretnijem i Aleksa de Minaura i Džeka Soka, trećeg takmičarskog dana ovog revijalnog takmičenja između "timova Evrope i sveta", Đoković je izgubio od Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima u dva seta - 3:6, 6:7.

djokovic1

FOTO: PROFIMEDIA

A već tokom prve dionice bilo je jasno da zdravstveno stanje Đokovića nije idealno. Njegovi navijači su primetili da je, kako je uvodni set odmicao, Nole sve češće pokušavao da otkloni bol iz desne ruke, a pritom se sve rjeđe i posvećivao naglim promjenama pravca kretanja (otuda i čak 13 asova Ožea Alijasima).

Povreda ručnog zgloba je izgleda ozbiljnije prirode, a sa tim Đoković odavno ima problema. O tome svjedoče i snimci koje je emitovao TV "Eurosport". Još prije početka meča, Novakov zglob mu je predstavljao problem, jer je, uz bolnu grimasu, Đoković pokušavao da istezanjem odagna neprijatnost:

Međutim, to nije dalo rezultat. Probao je potom Nole i da, držeći reket, pa pomjerajući šaku lijevo-desno, tokom vožnje stacionarnog bicikla riješi problem.

Ni to nije uspjelo. Uslijedile su zatim i nove mjere, ali problem nije riješen.

“Tačno je, i već posljednjih 4-5 dana osjećam bolove u svom desnom zglobu, od početka svojih treninga ovdje u Londonu. NIsam mogao da serviram ni toliko brzo niti precizno danas protiv Feliksa, I to je značajno uticalo na moju igru danas”, potvrđuje Novak iz Londona i dodaje:

“Povredu bih pripisao prije svega veoma teškim i velikim loptama, koje samim time ne odskaču previše na ovakvoj podlozi, što vas tjera da angažujete zglob mnogo više nego inače – pa je ovaj bol prirodna posljedica toga. Prethodni problem sa zglobom sam imao na lijevoj ruci, ali je to bilo dosta davno. Sada će mi biti najvažnije da tretiram ovu povredu sa svojim timom, u nadi da ću uspjeti da je saniram do svog prvog meča na turniru u Tel Avivu sljedeće sedmice…”, prenosi informacije o stanju svoje povrede Novak.

Učitaj još novosti