25. 09. 2022 - 20:09
Ekipa Svijeta u drami ostvarila povijesnu pobjedu nad Europom...
907
Shares
Ekipa Svijeta u drami ostvarila povijesnu pobjedu nad Europom na Laver Cupu

LONDON

Ekipa Svijeta u drami ostvarila povijesnu pobjedu nad Europom na Laver Cupu

25. 09. 2022 - 20:09
0
Shares

Američki teniser Frances Tiafoe u dramatičnom je dvoboju pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa 1:6, 7:6(11), 10:8 te je reprezentaciji Svijeta osigurao pobjedu protiv Europe na Laver Cupu u Londonu.

Uoči nedjelje Europa je imala veliku prednost od 8:4. No sva tri uvodna meča posljednjeg dana borbe u Londonu dobio je Svijet. Završilo je pobjedom Tiafoea u sjajnom meču, u kojem je Amerikanac spasio čak četiri meč-lopte tijekom tie-breaka drugog seta. Od 8:4 za Europu tako je Svijet došao do konačne pobjede od 13:8, s obzirom na to da posljednjeg dana svaka pobjeda vrijedi tri boda.

Tiafoe je statirao u prvom setu, od 1:1 Tsitsipas je odjurio do 6:1, ali je od početka drugog seta krenula velika borba. Kulminirala je u tie-breaku, koji je trajao gotovo 20 minuta, a Tiafoe je spasio četiri meč-lopte. Isto tako, iskoristio je svoju treću set-loptu te u super tie-breaku trećeg seta poveo 8:4.

Uspio se grčki teniser vratiti do 7:8 i 8:9, ali dalje nije mogao. Tiafoe je pobijedio i time Svijetu donio prvu pobjedu protiv Europe u ovom natjecanju. U prethodna četiri sudara uvijek su slavili europski tenisači. Iduće godine domaćin Laver Cupa bit će Vancouver.

Tijekom nedjelje, a prije ovog meča, prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murraya 2:6, 6:3, 10:8. Potom je Auger-Aliassime ostvario veliku pobjedu protiv Novaka Đokovića 6:3, 7:6(3).

Učitaj još novosti