25. 09. 2022 - 19:54
Neočekivan poraz Đokovića na Laver Cupu, selekcija Svijeta...
907
Shares
Neočekivan poraz Đokovića na Laver Cupu, selekcija Svijeta pred pobjedom

LONDON

Neočekivan poraz Đokovića na Laver Cupu, selekcija Svijeta pred pobjedom

25. 09. 2022 - 19:54
0
Shares

Kanadski teniser Felix Auger-Aliassime savladao je Novaka Đokovića 6:3, 7:6(3) te je Svijet poveo 10-8 protiv Europe na Laver Cupu kojem je domaćin London.

Premda je Europa današnji dan dočekala s prednošću od 8-4 sve se okrenulo nakon dva uvodna meča. Inače, zadnjeg dana ovog kupa svaka pobjeda donosi tri boda, a Svijet je slavio u oba meča. Prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murrayja 2:6, 6:3, 10:8.

Potom je na scenu stupio Auger-Aliassime koji je odigrao sjajan meč protiv Đokovića, iako je srpski tenisač ogled otvorio breakom. No, ne samo da je Kanađanin vratio break minusa, već je u nastavku prvog seta još jednom napravio break za 6:3. Kanađanin je zatim poveo i 3:1 u drugom setu, ali se Đoković uspio vratiti i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Auger-Aliassime poveo 3:1 pa 6:2 i time riješio meč.

Svijet tako može do konačne pobjede ukoliko u sljedećem meču Frances Tiafoe savlada Stefanosa Tsitsipasa. Ako grčki teniser slavi, o konačnom će pobjedniku odlučiti dvoboj Caspera Ruuda i Taylora Fritza.

Učitaj još novosti