22. 09. 2022 - 18:50
EMOTIVNA PRIČA: Mnogi prvi put čuju za njega, a večeras igra s...
907
Shares
EMOTIVNA PRIČA: Mnogi prvi put čuju za njega, a večeras igra s Mbappeom, Kanteom, Griezmannom...

EMOTIVNA PRIČA: Mnogi prvi put čuju za njega, a večeras igra s Mbappeom, Kanteom, Griezmannom...

22. 09. 2022 - 18:50
0
Shares

Nogometna reprezentacija Francuske ima na desetine vrhunskih igrača i velikih evropskih zvijezda, pa je za neke manje poznate igrače iz te zemlje prosto san biti dio tog tima.

Randal Kolo Muani igra za njemački Frankfurt i ovaj 23-godišnji krilni napadač, koji je u sedam mečeva u Bundesligi dao dva gola uz četiri asistencije, nije mogao ni da sluti da će dobiti poziv Didiera Deschampsa.

"Nisam očekivao da ću biti na spisku, ali čitao sam nešto da bih mogao biti pozvan. Uključio sam TV da gledam press konferenciju, a onda sam čuo svoje ime i bio sam šokiran. To je bio veliki šok za mene i moju porodicu. Majka je plakala od sreće", kazao je Muani.“Moja integracija ide dobro. Ovdje se osjećam dobro. Treba biti ozbiljan i nastaviti raditi. Poziv u Francusku nije lako dobiti, ali još teže je ostati tu. Moram se potruditi da me češće zovu. Pokušat ću uživati i dati sve od sebe da ne žalim ni za čim. Svjetsko prvenstvo? Da naravno. Bit će to velik popis. Na meni je da se dokažem na klupskoj razini, još je dug put do toga, ali za mene, da, moguće je. Vjerujem u to", rekao je 23-godišnjak.

On bi mogao debitovati već večeras u meču protiv Austrije u Ligi nacija, a ako ne, onda će čekati svoju priliku protiv Danske za nekoliko dana.

Muani s Eintrachtom igra i Ligu prvaka, a inače je do odlaska u Njemačku nastupao za Nantes i Boulogne.

Francuska ima sjajan tim, naročito se to odnosi na pozicije u napadu na kojima igra i sam Muani, ali spreman je da se bori za svoje mjesto.

Ako ništa, sretnim ga čini činjenica da će dijeliti svlačioncu s velikim igračima poput Mbappea, Pogbe, Girouda, Griezmanna, Ousmanea Dembelea, Edouarda Camavinge, N'Gola Kantea i drugih...

Francuska je ogroman favorit protiv Austrije u grupi 1, ali u slučaju poraza ispast će u Ligu B.

U grupi 1 Danska je lider sa 9 bodova, Hrvatska ima 7, Austrija 4, a Francuska samo 2 boda. U drugom meču igraju Hrvatska i Danska za prvo mjesto.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti