22. 09. 2022 - 19:45
ARGENTINSKI NOGOMETAŠ ISKRENO ODGOVORIO: Higuaina pitali da li...
907
Shares
ARGENTINSKI NOGOMETAŠ ISKRENO ODGOVORIO: Higuaina pitali da li je život nogometaša lagan

kako da ne..

ARGENTINSKI NOGOMETAŠ ISKRENO ODGOVORIO: Higuaina pitali da li je život nogometaša lagan

22. 09. 2022 - 19:45
0
Shares

Čuveni argentinski napadač Gonzalo Higuain još uvijek nije izgubio osjećaj u nogama, te i dalje trese protivničke mreže.

34-godišnjak to sada radi u američkom MLS-u kao nogometaš Inter Miamija, no ne zaboravljaju se brojke koje je Argentinac bilježio u Italiji, a posebno u Napoliju.

Ipak, Higuain je u nekoliko navrata bio na meti žestokih kritika. Kada je napustio Napulj i prešao u Juventus, ali i prije toga kada je proglašen za glavnog krivca u porazu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine.

“Ljudi misle da imamo lak život. Nemamo. Na ulici dobijamo uvrede i ne smijemo uzvratiti. Ako izgubite utakmicu ili propustite šansu, ne smijete da napustite kuću. U svojih 15 godina u svijetu nogometne elite moram sam da progutam svo to nepoštovanje. Što je mnogo, mnogo je”, glasio je Higuainov odgovor na pitanje da li je život nogometaša lagan.

Popularni ‘El Pipita’ u Inter Miamiju je od septembra 2020. godine. Tamo ima odličnu sezonu gdje je u 25 nastupa u MLS ligi postigao 13 pogodaka.

Izvor:AM

Učitaj još novosti