17. 09. 2022 - 16:12
FILMSKA I POTRESNA ISPOVIJEST DUŠANA TADIĆA: Bio sam brži od...
907
Shares
FILMSKA I POTRESNA ISPOVIJEST DUŠANA TADIĆA: Bio sam brži od njih u ODIJELU i CIPELAMA, zadao sam udarce VOĐI bande

FILMSKA I POTRESNA ISPOVIJEST DUŠANA TADIĆA: Bio sam brži od njih u ODIJELU i CIPELAMA, zadao sam udarce VOĐI bande

17. 09. 2022 - 16:12
0
Shares

Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić govorio je detaljno za holandski Telegraf o napadu na njega, koji se dogodio u noći između 27. i 28. jula ove godine.

"Bio sam na večeri sa prijateljem, a oni su ispod mog automobila postavili uređaj za praćenje. Kada sam stigao kući, dvojica razbojnika su me napali. Bio sam u odijelu i cipelama, ali sam bio brži od njih. Trčao sam 400 metara i nisu mogli da me stignu, ali su imali skuter. Uspjeli su da me stignu i izbila je tuča. Kretao sam se lijevo i desno kako bih izbjegavao konflikt, a uspio sam i da zadam nekoliko udaraca vođi bande. Drugi me je uhvatio s leđa za vrat, ali sam ga udario laktom. Uspio sam ponovo da pobjegnem i tada sam ih izgubio iz vidokruga", rekao je Tadić i dodao:

"Tek kasnije shvatite da su stvari mogle da budu drugačije. U tom trenutku ste puni adrenalina i počinjete da se borite. Čak i da sam vidio da nosi tri pištolja, ne bih dozvolio da izgubim ponos. Odrastao sam u Srbiji i često sam bio dio tuča. Osjećao sam se snažno", zaključio je Tadić za holandske medije.

Podsjećamo, ubrzo nakon vijesti da su Tadića napali razbojnici, navijači Ajaksa na tribini su postavili poruku podrške za srbijanskog reprezentativca:

"Ma ti si car, ne može tebi niko ništa!", glasila je poruka najvatrenijih pristalica Ajaksa, napisana na našem jeziku.

Dušan Tadić igrao je u ovoj sezoni na svakoj utakmici Ajaksa (ukupno osam, od čega šest u prvenstvu Holandije i dvije u Ligi šampiona), te zabilježio pet asistencija u holandskoj ligi.

Kurir sport

Učitaj još novosti