17. 09. 2022 - 16:04
Džeki nedostaje jedan gol do novo rekorda i ulaska u klub: Ovo...
907
Shares
Džeki nedostaje jedan gol do novo rekorda i ulaska u klub: Ovo nije mala stvar

Džeki nedostaje jedan gol do novo rekorda i ulaska u klub: Ovo nije mala stvar

17. 09. 2022 - 16:04
0
Shares

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko ponovo će najvjerovatnije započeti utakmicu u dresu Intera od prve minute, a ovoga puta imat će i dodatni motiv.

Džeko odlično igra otkako se povrijedio Romelu Lukaku i čini da se ne osjeti izostanak Belgijanca. Sjajan meč protiv Plzena u Ligi prvaka pokazatelj je odlične forme, a kapiten reprezentacije BiH imat će priliku da sutra nastavi s dobrim igrama.

Kako prenosi Sport Mediaset, Džeko će biti starter u sutrašnjem okršaju na Friuliju protiv Udinesea, a problem Simoneu Inzaghiju stvara povreda Hakana Calhanoglua.

Za Džeku će to biti duel u kojem će imati poseban motiv. Trenutno je reprezentativac BiH na 99 golova u Seriji A, kombinovano u dresovima Intera i Rome, a eventalni pogodak protiv Udinesea bio bi mu 100. u jednoj od najjačih liga svijeta što bi mu donijelo ulazak u "vječnost".

Iskusni bh. napadač bi se tako pridružio samoj kremi italijanskog nogometa u kojoj spadaju velika imena. Tačno 100 golova imaju legendarni napadač Milana Pierino Prati te slavni igrač Napolija Marek Hamšik.

Možda već sutra naš reprezentativac prestigne njih dvojicu i dođe do imena poput Gorana Pandeva i Paula Dybale (101 pogodak). Bilo kako bilo, nema sumnje da će Džeko preći broj 100 u Seriji A već u narednim sedmicama.

Učitaj još novosti