14. 09. 2022 - 23:55
Kamenjaš: Ponosni smo na ostvareno tokom ljeta
907
Shares
Kamenjaš: Ponosni smo na ostvareno tokom ljeta

BH. REPREZENTATIVAC ZA SK

Kamenjaš: Ponosni smo na ostvareno tokom ljeta

14. 09. 2022 - 23:55
0
Shares

Košarkaški klub Budućnost polako kompletira redove za sezonu koja slijedi, u kojoj su ambicije – odbrana duple krune u Crnoj Gori, plasman u plej-of ABA lige, odnosno u nokaut fazu Eurokupa. Trener Vladimir Jovanović je sa desetkovanom sastavu počeo pripreme, a sada se polako priključuju reprezentativci Crne Gore, Bosne i Hercegovine. U Podgoricu su došli naši reprezentativci Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, te su odmah počeli da rade sa timom.

Podsećanja radi, Kenan Kamenjaš se preselio iz SC Derbija u Budućnosti, dok je Lazić stigao iz Mornara. Kamenjaš i Lazić su igrali za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu, ali u konkurenciji sa Slovenijom, Litvanijom, Španijom i Nemačkom, nisu uspeli da se probiju u osminu finala.

- Dali smo sve od sebe, kako u FIBA prozoru, tako i na Evropskom prvenstvu, rekao je Kamenjaš za SK i dodao: 

- Pobjedom nad Francuskom smo ostali u igri za plasman na Mundobasket, a na šampionatu Evrope u paklenoj konkurenciji nismo stigli do osmine finala. U meču odluke smo poraženi od Litvanije. U svakom slučaju, ponosni smo na ostvareno tokom ljeta, kada je u pitanju reprezentacija, naglasio je Kamenjaš.

Uvijek je u karijeri nastojao da napredujem stepenicu po stepenicu. 

- Počastvovan sam što sam postao član Budućnosti. Očekujem veliku podršku navijača, od početka sezone, od prve utakmice protiv Splita, pa do kraja. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo izgarati na parketu od prvog do posljednjeg minuta, u svakom meču - bez obzira na ime rivala, zaključio je Kamenjaš.

Podsjećanja radi, Budućnost je umjesto trenera Aleksandra Džikića, koji se preselio u Jerusalim, angažovala Vladimira Jovanovića. Ostali su Igor Drobnjak, Petar Popović, Edin Atić, Marko Jagodić Kuridža, Suad Šehović, a  stigli su Kenan Kamenjaš, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazi, Kamerun Rejnolds, Fil But, Tre Bel Hejns, Alfa Kaba.

Učitaj još novosti