15. 09. 2022 - 08:18
RAZOČARAO SAM CIJELU NACIJU! Dončić potpuno SLOMLJEN poslije...
907
Shares
RAZOČARAO SAM CIJELU NACIJU! Dončić potpuno SLOMLJEN poslije poraza: Svi se pitaju šta je to psovao potpuno bijesan

EUROBASKET

RAZOČARAO SAM CIJELU NACIJU! Dončić potpuno SLOMLJEN poslije poraza: Svi se pitaju šta je to psovao potpuno bijesan

15. 09. 2022 - 08:18
0
Shares

Slovenija se oprostila od nastupa na Evropskom prvenstvu senzacionalnim porazom i neće odbraniti naslov prvaka Evrope.

Jedan od favorita Eurobasketa oprostio se od takmičenja porazom od Poljske (90:87), a zakazao je Luka Dončić koji je ostvario double-double s 14 poena i 11 skokova.

Košarkaš Dallasa je isključen tri minute prije kraja zbog pet ličnih grešaka. Dosta je pričao i prigovarao i nije nikako bio zadovoljan suđenjem u ovom meču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Psovke su bile očekivane, a razočarenje nakon okončanja utakmice bilo je zaista veliko.

Nervozni Dončić je pričao dosta nakon utakmice. Nije uputio nimalo lijepe riječi za sudije jer očigledno ih smatra odgovornim za sve što se desilo.

Ipak, bez obzira na neke čudne odluke, što je postala praksa na ovom Eurobasketu, Slovenci su sami sebi krivi što ne idu u polufinale.

Luka sav bijes može da iskaže samo na sebi. On u ovom duelu nije bio pravi i poprilično je zabrljao kada je najviše trebalo.

Priznao je na press konferenciji kako je danas bio očajan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

"Prolazim kroz dosta toga na ovom Eurobasketu. Danas sam bio očajan. Iznevjerio sam svoj tim i kompletnu državu. Iz ove utakmice moram shvatiti kako mogu biti bolji".

On je pohvalio Poljake koji su potpuno neočekivano ostvarili plasman u polufinale.

"Odigrali su nevjerovatno, veliki uspjeh za njih. Što se nas tiče, nismo odigrali kako smo htjeli. Nije bilo energije, ali smo se borili do kraja. Još jednom svaka im čast", rekao je Dončić koji je prvo projurio pored novinara neposredno nakon poraza, ali im se ipak obratio nešto kasnije na konferenciji za medije.

Govorio je Dončić i o sudijama koje je "počastio" uvredama na kraju susreta, ali i o fizičkom stanju.

"Ne znam šta bih rekao o sudijama. Uvijek ću igrati za Sloveniju, kada god mogu i ako sam zdrav. Ne znam šta da kažem, nisam bio na 100%, dobio sam injekciju na poluvremenu, ali to nije razlog zašto sam odigrao loše. Razočarao sam ekipu i cijelu naciju... moram da budem bolji."

Podsjetimo, na poluvremenu utakmice je jasno moglo da se vidi da košarkaš Dalasa ima određenih problema, a u završnici koju je odigrao u kontra ritmu, takođe je moglo da se nasluti da nije sve u redu.

Dončić sada ide na odmor. Imat će malo vremena za to jer NBA sezona počinje veoma brzo, a Luka će ponovo biti vođa Dallas Mavericksa.

On je ovaj Eurobasket okončao s prosjekom od 26 poena, 7.7 skokova i 6.6 asistencija.

Reprezentacija Poljske u polufinalu će igrati protiv Francuske u petak.

Učitaj još novosti