07. 09. 2022 - 09:59
Odbojkašice BiH igraju četvrtu utakmicu kvalifikacija za...
907
Shares
Odbojkašice BiH igraju četvrtu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

Odbojkašice BiH igraju četvrtu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

07. 09. 2022 - 09:59
0
Shares

Ženska odbojkaška reprezentacija igra svoju četvrtu utakmicu u ovom ciklusu Kvalifikacija za Europsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

Nakon loše prve utakmice na domaćem terenu i porazu od reprezentacije Grčke, djevojke su znatno bolje, u svom stilu, odigrale dvije utakmice protiv Švicarske i upisale dvije pobjede od 3:1 u setovima, na domaćem i gostujućem terenu.

Došlo je vrijeme za uzvratnu utakmicu u Grčkoj, u kojoj će djevojke dati sve od sebe da se osvete Grkinjama za poraz u Sarajevu. Grčka, koja je favorit grupe, neće lako pustiti bodove, a našim odbojkašicama je ova utakmica dodatni motiv da već nakon ove utakmice osiguraju plsaman na EuroVolley 2023. Sigurno je da nas u Grčkoj očekuje interesantna utakmica, jer Grkinje u ovom ciklusu još uvijek nemaju izgubljenih setova.

Utakmica u Kalamaria – Thessaloniki na rasporedu je u srijedu, 7. septembra sa početkom u 20:30 sati, saopćava Odbojkaški savez BiH.

Za reprezentativke Bosne i Hercegovine nakon utakmice u Grčkoj nema odmora, jer ih već u petak, 9. septembra u dvorani „Goran Čengić“ u Sarajevu, očekuje prva utakmica protiv Norveške, dok je revanš utakmica na rasporedu u subotu, 10. septembra . Obje utakmice počinju u 20 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Odbojkaški savez poziva sve navijače da pruže podršku našim odbojkašicama i da u zajedno proslavimo plasman na Europsko prvenstvo. Za sve koji ne budu u mogućnosti doći u dvoranu „Goran Čengić“, utakmicu će uživo prenositi Radio-televizija Bosne i Hercegovine, na kanalu BHT1 i na web stranici bhrt.ba.

Izvor:Sportske,ba

Učitaj još novosti