03. 09. 2022 - 14:26
GRČKI AS POTPUNO BIJESAN OBJAVIO VIDEO: Protiv Hrvatske smo...
907
Shares
GRČKI AS POTPUNO BIJESAN OBJAVIO VIDEO: Protiv Hrvatske smo bili žrtve namještaljke. Vidite gol

EP U VATERPOLU

GRČKI AS POTPUNO BIJESAN OBJAVIO VIDEO: Protiv Hrvatske smo bili žrtve namještaljke. Vidite gol

03. 09. 2022 - 14:26
0
Shares

Velika drama u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto skupine na vaterpolskom EP-u u Splitu između Hrvatske i Grčke završila je 5:5. Hrvatska je tako kao pobjednik grupe direktno izborila četvrtfinale protiv pobjednika utakmice Nizozemske i Gruzije, dok će Grčka kao drugoplasirana u drugom krugu igrati protiv Izraela.

Hrvatska u prvom poluvremenu nije zabila nijedan gol, a Grčka je postigla dva, pa je imala veliku prednost. Međutim, slijedio je preokret Hrvatske u trećoj četvrtini, kada je Marinić-Kragić zabio za prvo i jedino vodstvo Hrvatske (4:3) na utakmici. Papanastasiou i Vlachopoulos su sredinom posljednjeg dijela vratili Grčku u vodstvo 5:4, ali je Burić pogodio za 5:5 u posljednjoj sekundi napada s igračem više 2:52 prije kraja.

Do kraja susreta sjajni Bijač je odbranio dva vrlo teška udarca Vlachopoulosa te odveo Hrvatsku izravno u četvrtfinale. Prvo mjesto bilo je želja i Grčke jer garantuje direktan ulaz u četvrtfinale te lakši žrijeb. 

Nakon utakmice ogorčen je bio Angelos Vlachopoulos. Jedan od najboljih grčkih vaterpolista i strijelac dva gola protiv Hrvatske tvrdi da mu je ukraden i regularni treći, kojim bi njegova reprezentacija u ovako napetom meču s malo golova pobijedila i uzela Hrvatskoj prvo mjesto, piše Index.hr. Objavio je video s kraja treće četvrtine, baš kada se Hrvatska vraćala i preokretala.

Vlachopoulos je pri rezultatu 3:3 zabio gol s lijevog krila u situaciji s igračem više. Iako je talijanski sudac Gomez pokazao na centar, Španac Teixido poništio je gol. Rezultat je dakle bio 3:3 i Grčka bi, da joj je gol priznat, prije posljednje četvrtine imala gol prednosti. 

"Kako sudac u ovoj situaciji može svirati dva metra? Zašto sudija koji je priznao gol ili delegat ne mogu ispraviti ovu veliku pogrešku? Kako možete postaviti španskog suca da sudi utakmicu koja odlučuje ko će igrati protiv Španije u četvrtfinalu?", pita se igrač Novog Beograda uz video koji je objavio na Instagramu. 

Učitaj još novosti