07. 09. 2022 - 22:22
BRAVO DJEVOJKE: Odbojkašice BiH drugi put uzastopno se...
907
Shares
BRAVO DJEVOJKE: Odbojkašice BiH drugi put uzastopno se plasirale na Evropsko prvenstvo

POBIJEDILE GRČKU

BRAVO DJEVOJKE: Odbojkašice BiH drugi put uzastopno se plasirale na Evropsko prvenstvo

07. 09. 2022 - 22:22
0
Shares

Odbojkašice Bosne i Hercegovine ponovo su obradovale sve ljubitelje ovog sporta u našoj državi budući da su se večeras drugi put uzastopno plasirale na Evropsko prvenstvo.

Naime, naš tim je dva kola prije kraja kvalifikacija osigurao barem drugo mjesto na tabeli grupe F te tako izborio plasman među najbolje ženske odbojkaške selekcije Starog kontinenta.

Do ovog uspjeha odbojkašice su došle nakon velike pobjede u gostima protiv favorizovane i moćne selekcije Grčke i to rezultatom 3:0, po setovima 25:21, 25:22, 25:20.

Grčka do večeras nije izgubila niti jedan set, a u prvoj utakmici između ovih selekcija grčke odbojkašice su sa 3:0 pobijedila našu selekciju u Sarajevu.

Bh. odbojkašice su se tako na najbolji način revanširale Grkinjama te ujedno osigurale plasman dalje budući da imaju devet bodova nakon četiri kola.

Grčka ima 12 bodova, Švicarska šest, ali ove dvije selekcije će do kraja igrati još samo jednu međusobnu utakmicu.

S druge strane, za reprezentativke BiH nema odmora jer ih već u petak u dvorani "Goran Čengić" u Sarajevu očekuje prva utakmica protiv slabašne Norveške, dok je revanš utakmica na rasporedu u subotu. Obje utakmice počinju u 20:00 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan. Norveška je do sada upisala sva četiri poraza.

Učitaj još novosti