04. 09. 2022 - 11:58
11 IGRAČA U ŽIVOM ZIDU, UDALJENOST 25 METARA:Golmanu je...
907
Shares
11 IGRAČA U ŽIVOM ZIDU, UDALJENOST 25 METARA:Golmanu je preostalo samo da odmahuje rukama

MAJSTOR!

11 IGRAČA U ŽIVOM ZIDU, UDALJENOST 25 METARA:Golmanu je preostalo samo da odmahuje rukama

04. 09. 2022 - 11:58
0
Shares

"Niko nije vjerovao u mene, ali jeste Bog", rečenica je kojom se pohvalila nova zvijezda Premiershipa.

Ivan Toney prolazi kroz svoje najbolje dane u životu. Apsolutno je otkriće nove sezone Premiershipa i na terenu djeluje briljantno.

Brentford je u subotu na domaćem terenu sa 5:2 pobijedio Leeds Untited, a Toney je postigao hat-trick te stigao do brojke od pet golova u novoj sezoni.

Ovaj 26-godišnjak koji je prije dvije godine igrao u četvtroj ligi Engleske sada je noćna mora za neke od najboljih defanzivaca svijeta.

screenshot-41
Protiv Leeds Uniteda je zabio iz slobodnjaka, iz penala te majstorski sa ivice kaznenog prostora kada je lobovao nekoliko protivničkih defanzivaca nakon što je ranije predriblao golmana.

Posebno je bio impresivan gol iz slobodnjaka. Uspio je zabiti golčinu sa oko 25 metara bez obzira što je ispred njega bio dupli živi zid.

Šestorica su stajala naprijed, a petorica nazad. Bez obzira na to Toney je uspio pronaći put do mreže. Sjajan gol pogledajte ovdje.

Od 2018. godine pa do danas samo su dva fudbalera uspjela postići više golova od Toneya u engleskom fudbalu. Toney je na cifri od 100 golova, a Mo Salah i Harry Kane imaju po 115, odnosno 112 pogodaka.

Pogledajte OVDJE

Svojevremno je bio član Newcastle Uniteda, ali na St. James Parku nisu vjerovali u njega pa je u dresu Svaka odigrao samo dva meča.

Poslije toga je uslijedio niz posudbi u niželigašima. U Brentford je stigao prije dvije godine i nije se pokajao. Sada je izrastao u zvijezdu o kojoj bruje mediji na Ostrvu.

Učitaj još novosti