04. 09. 2022 - 11:52
ZVUČI NEREALNO: Rano jutros je stigla iznenađujuća vijest o...
907
Shares
ZVUČI NEREALNO: Rano jutros je stigla iznenađujuća vijest o transferu Cristiana Ronalda

ZVUČI NEREALNO: Rano jutros je stigla iznenađujuća vijest o transferu Cristiana Ronalda

04. 09. 2022 - 11:52
0
Shares

Još uvijek postoji mogućnost da Cristiano Ronaldo napusti Manchester United.

Prijelazni rok je završen u najjačim evropskim ligima, dok je primjera radi fudbalska pijaca još uvijek otvorena u Turskoj.

Upravo iz Turske stiže pomalo nevjerovatna i nerealna vijest o mogućem transferu Ronalda u manje ni više nego Fenerbahce.

Tu vijest su plasirali turski mediji kazavši da bi ključni čovjek za realizaciju ovog posla trebao biti Jorge Jesus, čuveni trener koji je u odličnim odnosima sa Portugalcem.

Tako tamošnji list Ajansspor tvrdi da su dvije strane dogovorile oko transfera te da postoji načelni dogovor za bombu stoljeća u Turskoj.

Ipak, ovu vijest treba uzeti sa velikom rezervom jer je do sada mnogo bilo slučajeva kada su turski mediji tvrdili da je neki posao završen, a na kraju bi sve propalo.

Trener Manchester Uniteda Eric Ten Hag je ubijeđen da će Ronaldo cijelu sezonu igrati u dresu Crvenih đavola te mu je poslao jasnu poruku.

"Bit ću njegov prijatelj, nekad ću biti i njegov učitelj, ovisi o situaciji. Kao što znamo, nije bio na pripremama i na ljetnoj turneji, a bez priprema ne možeš igrati", kazao je Ten Hag uoči derbija s Arsenalom.

"Vidjet ćemo. Njegova minutaža ovisit će o situaciji i o zahtjevima utakmica te, naravno, o fizičkoj spremi", dodao je Nizozemac.

Inače, Ronaldo još uvijek čeka na svoj prvijenac u novoj sezoni.

Učitaj još novosti