04. 09. 2022 - 09:25
ONI MU SAMO SMETAJU: Klopp objasnio kakve igrače nikada neće...
907
Shares
ONI MU SAMO SMETAJU: Klopp objasnio kakve igrače nikada neće dovesti u svoj tim

ONI MU SAMO SMETAJU: Klopp objasnio kakve igrače nikada neće dovesti u svoj tim

04. 09. 2022 - 09:25
0
Shares

Trener Liverpoola Jurgen Klopp objasnio je u intervjuu za BT Sports kako ne želi imati u ekipi igrače koji nisu disciplinovani.

Njemački stručnjak je poznat po tome da ima dobre odnsoe sa svojim nogometašima, ali isto tako, kao i većina njegovih zemljaka, želi da su stvari uvijek na svom mjestu i stoga vodi dosta računa o disciplini.

“Vrlo sam disciplinovan. I pritom vrlo opušten, ali ponekad se stvari dogode i onda se pitam nemamo li kaznu za to... Meni je disciplina jako bitna, ali i igrači su navikli na to. Ne možete trenirati timski sport bez discipline. Stoga je bolje ne potpisivati ugovor sa stvarno kompliciranim igračima. Takve igrače nikada ne želim u svojoj ekipi", rekao je Klopp.

Naravno, prema njegovom iskustvu, ima i kandidata koji se s vremenom pokažu kao teški karakteri:
"Onda je bolje da ga makneš s posla, jer on ti može pomoći samo kratkoročno, ali dugoročno će nanijeti štetu".

Iskusni trener dodaje: "Naravno da je bilo igrača koji nisu bili u skladu s mojim principima i onda smo otišli svako svojim putem. Nikad nisam potpisao ugovor s takvim igračima, ali naravno da ćete ih sresti. Ipak, u 22 godine karijere nisam imao takve probleme ili ih je bilo malo", kaže Klopp uz smiješak.

Klopp je imao problema s Mamadouom Sakhom, koji je radio mnoge gluposti i naravno nije dugo ostao u Liverpoolu.

“Najvažnije je da igrači usvoje moje principe. Uostalom, ulazimo u vrlo blizak odnos", dodao je Klopp.

Kloppov Liverpool ne briljira na startu sezone, a danas je na Goodisonu odigrao 0:0 s Evertonom. Nakon šest kola Redsi imaju devet od maksimalnih 18 bodova i nalaze se na šestom mjestu.

Učitaj još novosti