16. 08. 2022 - 11:11
Lewandowski birao četvoricu najdražih igrača po pozicijama i...
907
Shares
Lewandowski birao četvoricu najdražih igrača po pozicijama i sve šokirao izborom

Lewandowski birao četvoricu najdražih igrača po pozicijama i sve šokirao izborom

16. 08. 2022 - 11:11
0
Shares

Poljski napadač Robert Lewandowski prije nekoliko dana debitovao je u dresu Barcelone.

Lewandowski je ovog ljeta odlučio da napusti Bayern nakon osam sezona i jedini cilj bio mu je da potpiše za Barcelonu što je na kraju uspio da ostvari.

Poljak je za vikend debitovao u dresu katalonskog kluba protiv Rayo Vallecana, ali debi nije prošao onako kako se on nadao jer je utakmica na Camp Nou završena bez golova.

Lewandowski se ponovo našao u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je Barcelona objavila video kratkog intervjua poljskog napadača.

Iskusni napadač je birao četvoricu najboljih igrača po pozicijama, te je na kraju imao zaista zanimljiv odabir.

Za najboljeg golmana izabrao je Fabiena Bartheza što je sve iznenadilo. Ipak, Lewa je objasnio da je kao dijete pratio dosta reprezentaciju Francuske, te da mu se Barthezov stil itekako sviđao.

Što se tiče odbrambenog igrača tu je izabrao je Carlesa Puyola jer smatra da je on bio lider i gazda u odbrani, te da je uvijek bio spreman za borbu i davao je maksimum u svakoj utakmici.

I u izboru veznog igrača Lewandowski je iznenadio mnoge. Pored svih zvijezda u fudbalu on se odlučio za Bastiana Schweinsteigera s kojim je igrao u Bayernu.

Na kraju za svog najboljeg i najdražeg napadača izabrao je Thierryja Henryja kojem se posebno divio dok je bio dijete. Henry je bio idol za Lewandowskog i pomno je pratio sve njegove igre i golove.


Sportsport.ba

 

Učitaj još novosti