16. 08. 2022 - 15:02
Chelsea troši 250 miliona eura do kraja ljeta, a sastav bi...
907
Shares
Chelsea troši 250 miliona eura do kraja ljeta, a sastav bi mogao izgledati zastrašujuće

Chelsea troši 250 miliona eura do kraja ljeta, a sastav bi mogao izgledati zastrašujuće

16. 08. 2022 - 15:02
0
Shares

Engleski mediji objavili su jutros da čelnici Chesleaja još uvijek nisu završili s pojačanjima za ovog ljeta.

Chelsea je napravio nekoliko promjena u igračkom kadru ovog ljeta, te je nekoliko zvijezda odlučilo da napusti Stamford Bridge, te se još uvijek očekuju zvučna pojačanja u londonskom klubu.

Iako se ljetno prelazni rok bliži samom kraju u Chelseaju vjeruju da mogu napraviti čudo i do kraja ovog mjeseca dovesti nekoliko velikih pojačanja.


Chelsea je već potrošio skoro 150 miliona eura jer su doveli Raheema Sterlinga, Kalidoua Koulibalyja i Marca Cucurellu, no jasno je da u klubu još uvijek nisu zadovoljni kako izgleda igrački kadar.

Mirror je jutros objavio pravu "bombu" jer su navodno došli do informacije da Chelsea planira do kraja ljetnog prelaznog roka da potroši još čak 250 miliona eura kako bi doveo nekoliko pojačanja.

Glavne mete londonskog kluba su Frenkie de Jong i Perre-Emerick Aubameyang iz Barcelone koji bi mogli napustiti katalonski klub ukoliko za njih dođe zadovoljavajuća ponuda.

Barca za De Jonga traži oko 75 miliona eura, dok je cijena za Aubameyanga postavljena na 25 miliona eura.

Pored dvojca iz Barcelonom s Chelseajem se već neko vrijeme povezuje i Wesley Fofana koji na sve načine pokušava da napusti Leicester i karijeru nastavi u dresu Plavaca.

Problem je jedino cijena koju je Leicester postavio jer za ovog defanzivca traži čak 90 miliona eura. Chelsea pokušava da snizi cijenu, ali navodno u klubu gube strpljenje i mogli bi na kraju da zaista plate cijeli iznos kako bi Fofana završio u Chelseaju.

Također, jutros su se pojavile špekulacije da Chelsea želi i mladu zvijezdu Evertona, Aarona Gordona, za kojeg su spremni da plate oko 45 miliona eura.

Ukoliko Chelsea do kraja prelaznog roka uspije dovesti ove igrače onda će Thomas Tuchel imati zaista fantastičnu ekipu na raspolaganju u ovoj sezoni. Također, Englezi su već objavili kako bi mogao izgledati sastav Chelseaja ukoliko dođe do navedenih transfera.

Mogući sastav Chelseaja: Mendy, Fofana, Thiago Silva, Koulibaly, Cucurella, James, Kante, De Jong, Gordon, Sterling, Aubameyang.

Učitaj još novosti