15. 08. 2022 - 21:41
Maguire je i dalje najskuplji defanzivac na svijetu, ali...
907
Shares
Maguire je i dalje najskuplji defanzivac na svijetu, ali Chelsea je odlučan da ga skine sa trona

Maguire je i dalje najskuplji defanzivac na svijetu, ali Chelsea je odlučan da ga skine sa trona

15. 08. 2022 - 21:41
0
Shares

Harry Maguire je još uvijek najskuplji defanzivac na svijetu, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.

Maguirea je 2019. godine Manchester United kupio od Leicestera za 87 miliona eura. Gledajući iz današnje perspektive, to i nije bio baš dobar potez i mnogi prosto ne mogu da vjeruju da je Maguire igrač koji je plaćen toliko novca.

Tri godine kasnije, sljedeći Leicesterov stoper mogao bi mu preoteti neslužbenu titulu. Jer, kako prenosi britanski list The Tlelegraph, Wesley Fofana (21) mogao bi preći u Chelsea za nevjerovatnih 95 miliona eura.

Klub Thomasa Tuchela već je dao dvije ponude za mladog Francuza. "Lisicama" nije bilo dovoljno 60 miliona i 71 miliona.

Te ponude na King Poweru smatraju se nedovoljnima za prodaju talentovanog stopera, ali navodno će Chelsea ponuditi 90 miliona, čime bi definitivno promijenio stavove uprave Leicestera.

Brendan Rodgers, menadžer Leicestera, rekao je da su ponude odbijene jer nije uspio da nađe adekvatnu zamjenu, ali ima još vremena do kraja prijelaznog roka. Ukoliko Leicester proda igrača za 90 miliona eura, ne bi trebao imati problem sa dovođenjem njegove zamjene.

Fofana je od 2020. godine u Engleskoj, kada je iz St. Etiennea doveoden za 35 miliona eura i postao je jedan od najboljih defanzivaca ne samo Premie lige, nego i na svijetu.

Plavci su u ovo transfer ljeto već uložili 186,59 miliona eura. S 95 miliona eura mogao bi se postaviti novi rekord. U 2017. potrošeno je nevjerojatnih 260 miliona - uključujući neuspješne poteze kao što su Alvaro Morata (66 miliona), Tiemoué Bakayoko (40 miliona) i Danny Drinkwater (37,9 miliona).

Ko je sve došao na Stamford Bridge?

Prvo ovoljetno pojačanje bio je Raheem Sterling, koji je 13. jula potpisao za Plavce, a došao je iz Manchester Cityja za 58,8 miliona eura.

Samo tri dana kasnije postalo je poznato da će dres Chelseaja nositi sjajni Kalidou Koulibaly, koji je za 39,7 miliona eura stigao iz Napolija, a protiv Tottenhama je postigao prvijenac u dresu londonskog tima.

Gabrijel Slonina je mladi američki golman plaćen Chicagu 14,8 miliona eura, a posljednje pojačanje bio je Carney Chukwuemeka, doveden za oko 24 miliona eura iz Aston Ville.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti