15. 08. 2022 - 15:07
Kao da ulazi u šupu, a ne svlačionicu: ŠOK NA LICU SUAREZA KAD...
907
Shares
Kao da ulazi u šupu, a ne svlačionicu: ŠOK NA LICU SUAREZA KAD JE VIDIO STADION LIVERPOOLA

Kao da ulazi u šupu, a ne svlačionicu: ŠOK NA LICU SUAREZA KAD JE VIDIO STADION LIVERPOOLA

15. 08. 2022 - 15:07
0
Shares

Fudbaleri Nacionala za vikend su na gostujućem terenu pobijedili urugvajski Liverpool sa minimalnih 1:0.

Ovaj meč našao se u centru pažnje fudbalske javnosti zbog Luisa Suareza koji se nedavno vratio u Nacional nakon što je više od deset godina s dosta uspjeha nastupa u Evropi.

Suarez je igrao i protiv Liverpoola cijeli meč, ali ovaj put nije uspio da se upiše u listu strijelaca kao što je to bio slučaju u debitanskom nastupu za ovaj tim.

Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 57. minuti kada je Fagundez zabio jedini pogodak nakon asistencije Rodrigueza, te je donio tri boda Nacionalu na ovom gostovanju.

Međutim, glavna priča nakon ove utakmice je video koji se pojavio na društvenim mrežama, a u centru pažnje je upravo Suarez.

Na videu se vidi da je stadion urugvajskog Liverpoola u očajnom stanju, a to se posebno odnosi na stare i oronule svlačionice.

Do prije nekoliko mjeseci bilo je sigurno i Suarezu nezamislivo da će igrati na takvom stadionu s tako očajnim uslovima, ali to samo još jednom pokazuje kakvu ljubav ima prema Nacionalu.

Također, ovaj video pokazatelj je i da su stadioni u Južnoj Americi većinom u jako lošem stanju, a infrastruktura ravna je onoj na niželigaškim stadionima u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte video NA OVOM LINKU

Ovaj 35-godišnji napadač ponikao je u Nacionalu za koji je debitovao još 2005. godine, a Urugvaj je napustio 2007. godine kada je prešao u Groningen.

Iako za njega ovakvi tereni sigurno nisu nepoznanica jasno je da ni sanjao nije da će na zalasku karijere igrati na takvim stadionima s tako lošom infrastrukturom.

Suarez je potpisao ugovor na samo pola godine i neće biti neočekivano ukoliko na kraju godine napusti Nacional i karijeru nastavi u MLS-u.

Učitaj još novosti