15. 08. 2022 - 15:18
EVO ZBOG ČEGA GA ZOVU POSEBNI: Pobijedili Salernitanu, a onda...
907
Shares
EVO ZBOG ČEGA GA ZOVU POSEBNI: Pobijedili Salernitanu, a onda je Mourinho rekao šta je za večeru

EVO ZBOG ČEGA GA ZOVU POSEBNI: Pobijedili Salernitanu, a onda je Mourinho rekao šta je za večeru

15. 08. 2022 - 15:18
0
Shares

Fudbaleri Rome sinoć su u gostima pobijedili Salernitanu sa 1:0 u meču prvog kola nove sezone Serije A.

Rimski klub je opravdao ulogu favorita u ovoj utakmici i uspio je da dođe do prve pobjede u novoj sezoni, a odlučujući trenutak meča desio se u 33. minuti kada je Bryan Cristante zabio jedini pogodak na utakmici.

Roma je do kraja utakmice uspjela da zadrži prednost i dođe do tri boda, a debije za rimski klub upisali su Paulo Dybala, Nemanja Matić i Giorginio Wijnaldum koji su ovog ljeta pojačali klub.

Iako Roma nije previše blistala u sinoćnjem meču jasno je da je za Josea Mourinha najvažnije bilo da njegova ekipa upiše tri boda što su na kraju uspjeli da urade.

Portugalski stručnjak pokazao je još jednom da u svlačionici vlada sjajna atmosfera i da sa igračima ima zaista odličan odnos.

Naime, Corriere dello Sport objavio je da je Mourinho nakon utakmice odlučio da počasti igrače i svoj stručni štab zbog pobjede u Salernu na startu nove sezone Serije A.

Mourinho je nakon utakmice naručio i platio čak 60 pizza za svoje igrače i stručni štab, te ih je počastio zbog pobjede u ovoj utakmici.

Igrači Rome su se zbog večere zadržali nešto duže na stadionu Salernitane, a nakon toga su krenuli put Rima.

Roma svoju narednu utakmicu igra za sedam kada će na rimskom Olimpicu dočekati Cremonense. Utakmica ovih timova na rasporedu je u ponedjeljak sa početkom u 18:30 sati

Učitaj još novosti