15. 08. 2022 - 14:18
TRANSFER KARIJERE - VARDY NAKON 10 GODINA NAPUŠTA LEICESTER:...
907
Shares
TRANSFER KARIJERE - VARDY NAKON 10 GODINA NAPUŠTA LEICESTER: Evo gdje ide

TRANSFER KARIJERE - VARDY NAKON 10 GODINA NAPUŠTA LEICESTER: Evo gdje ide

15. 08. 2022 - 14:18
0
Shares

Vardy je u Leicester stigao iz niželigaša Fleetwooda i to je sigurno najbolji transfer kojeg je ovaj klub napravio u svojoj historiji.

Ovaj 35-godišnji napadač bio je jedan od najzaslužnijih što je Leicester 2016. godine senzacionalno osvojio titulu prvaka Engleske čime je ovaj klub s King Power stadiona šokirao fudbalski svijet.

Vardy se tada izborio i za mjesto u reprezentaciji Engleske i pokazao da se radi o odličnom napadaču, a već godinama igra na zaista vrhunskom nivou u dresu Leicestera.

Prethodnih godina se često špekulisalo da će napustiti klub i povezivao se s nekoliko engleskih klubova, a bio je i na korak od transfera u Arsenal koji je propao u posljednji trenutak.

Ipak, Vardy je odlučio da ostane u Leicesteru i odbije sve te ponude, ali na zalasku karijere bi mogao da napravi nevjerovatan transfer.

Naime, engleski mediji jutrosa bruje o tome da se Vardy nalazi na meti Manchester Uniteda i da će Crveni đavoli učiniti sve kako bi doveli iskusnog napadača na Teatar snova.

United očajno traži napadača jer je sve jasnije da Cristiano Ronaldo odlazi, a čini se da je izbor pao upravo na Vardyja koji bi sigurno bio odlično pojačanje za ovaj klub.

Pogledajte na OVOM LINKU
 

Vardy s Leicesterom ima ugovor do kraja sezone što dodatno olakšava stvar Unitedu, te se očekuje da bi ga mogli dovesti za samo 10 miliona eura.

U Leicesteru ne žele da prodaju Vardyja, ali navodno igrač je pokazao veliku želju da ide u Manchester United i očito je svih ovih godina čekao upravo poziv s Teatra snova.

Čelnici Manchester Uniteda rade punom parom na ovom transferu i na sve načine pokušavaju da nagovore čelnike Leicestera na dogovor, ali trenutno im stvari ne idu baš kako su očekivali.

Ukoliko Vardy dođe na Old Trafford očekuje se da će United sigurno raskinuti ugovor s Cristianom Ronaldom koji već mjesecima pokušava svim silama da napusti ovaj klub.

Učitaj još novosti