15. 08. 2022 - 13:34
Francuz ‘‘opljačkao‘‘ Barcelonu: Otkriveni nevjerovatni...
907
Shares
Francuz ‘‘opljačkao‘‘ Barcelonu: Otkriveni nevjerovatni detalji novog ugovora Ousmanea Dembelea sa Kataloncima

Francuz ‘‘opljačkao‘‘ Barcelonu: Otkriveni nevjerovatni detalji novog ugovora Ousmanea Dembelea sa Kataloncima

15. 08. 2022 - 13:34
0
Shares

Barceloni kao da nije bilo dovoljno što su za njega svojevremeno platili 125 miliona eura, a on nije pokazao praktički ništa, te su mu sada produžili ugovor po nevjerovatnim uslovima.

Otkriveni su nevjerovatni detalji novog ugovora Barcelonine zvijezde Ousmanea Dembelea koji sadrži neke zaista nevjerovatne klauzule.

Prethodnog mjeseca je Dembele potpisao dvogodišnji ugovor sa Kataloncima koji će ga na Nou Campu zadržati do ljeta 2024. godine.

Odbio je Dembele ponude Chelseaja i Paris Saint Germaina, a kako piše katalonski Sport, zaradiće fiksnih 14 miliona eura za svaku godinu ugovora plus tri dodatna miliona uz lako ostvarive bonuse. 

Tako će francuski reprezentativac zaraditi 17 miliona eura godišnje odnosno 34 miliona eura za dvije godine u klubu, a Sport piše o nevjerovatnoj izlaznoj klauzuli prema kojoj njemu pripada 50 posto kompletne sume koju Barca dobije za njega.

Ovaj 25-godišnjak je ušao u šestu sezonu boravka u Barceloni u koju je stigao za 125 miliona eura iz Dortmunda 2017. godine, no na Nou Campu se borio sa povredama, te nije dosegao visine koje su mu se predviđale.

Ipak, očigledno Xavi cijeni kvalitete francuskog reprezentativca, te je odlučio da ga zadrži u ekipi i nada se da će izvući najbolje iz njega sljedeće sezone. 

Učitaj još novosti