15. 08. 2022 - 13:00
TAMAN SE PONADAO - Xavi ga ostavio u ekipi, pa se...
907
Shares
TAMAN SE PONADAO -  Xavi ga ostavio u ekipi, pa se predomislio: Barca ga ipak šalje na posudbu

TAMAN SE PONADAO - Xavi ga ostavio u ekipi, pa se predomislio: Barca ga ipak šalje na posudbu

15. 08. 2022 - 13:00
0
Shares

Collado se ljetos vratio s posudbe iz Granada i Xavi je odlučio prvobitno da mu pruži priliku u prvoj ekipi i očekivalo se da će ovaj veznjak ostati u Barceloni ove sezone.

Ovaj 23-godišnjak je nastupao na pripremama i ostavio dobar utisak, ali kada je sezona počela bilo je jasno da neće imati priliku za igru kao što je očekivao.

Planove je dosta poremetio i Miralem Pjanić koji je ostao u klubu i kojem je Xavi dao očito priliku ispred Collada jer je svjestan da je bh. reprezentativac u ovom trenutku dosta korisniji ekipi.

Zbog toga je Xavi nedavno održao sastanak s Colladom i poručio mu da je ipak najbolje da on ide na posudbu u klub u kojem će imati priliku da igra.

Collado je imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali na kraju je odlučio da će karijeru nastaviti u Elcheu jer želi i dalje da nastupa u La Ligi kako bi bio Xaviju "na očima".

Barcelona je potvrdila danas zvanično da je Collado napustio klub i da će igrati u Elcheu do kraja sezone. Također, postoji mogućnost da se Collado neće vratiti u Barcelonu idućeg ljeta jer mu ističe ugovor i nije dobio ponudu da isti produži.

Protekle sezone Collado je odigrao 17 mečeva za Granadu i dao je dva gola uz jednu asistenciju.

U dresu Barcelone upisao je svega dva nastupa, te je većinom igrao u Barci B gdje je upisao čak 83 utakmice.

Učitaj još novosti