13. 08. 2022 - 23:08
Rayo "preživio" Barcelonu, meč obilježio crveni karton...
907
Shares
Rayo

Rayo "preživio" Barcelonu, meč obilježio crveni karton kapitena Katalonaca

13. 08. 2022 - 23:08
0
Shares

Barcelona je u 1. kolu La Lige na Camp Nou ugostila Rayo Vallecano, a ovaj meč je na kraju završio neriješeno (0:0).

Nova, moćna Barcelona krenula je od prve minute u napad u ovom meču. Camp Nou je bio ispunjen i očekivala se velika pobjeda. Do nje Barcelona nije došla.

Dominirao je tim Xavija Hernandeza tokom kompletne utakmice. Pokušavali su se domaći ušetati u gol, ali u tome nisu uspjeli.

Rayo je u finišu prvog dijela imao veliku šansu. Ter Stegen je spasio nakon udarca Alvara Garcije i na odmor se otišlo rezultatom (0:0).

Camello je šansom za Rayo otvorio drugo poluvrijeme, a zatim je krenula opsada gola gostiju. Pokušavala je Barca svim silama da postigne pogodak, ali jednostavno večeras nije išlo.

Na kraju je sva dominacija bila uzaludna. Rayo se uspješno odbranio i ostalo je na kraju ovog meča 0:0.

Svakako da navijači Barce nisu očekivali ovakav start njihovog kluba. Svi su čekali uvjerljiv trijumf, ali je Rayo pokazao da je itekako neugodan rival.

I prošle sezone ovaj tim je pravio ozbiljne probleme svima. Tako će očigledno biti i ove, a sve je počelo od Barcelone.

Miralem Pjanić nije dobio šansu za igru u ovom meču. Susret je odgledao s klupe za rezerve, ali je jasno da on neće igrati previše ove sezone.

Njega Xavi Hernandez vidi kao zamjenu za Sergija Busquetsa koji je večeras odigrao 90 minuta, ali je isključen u nadoknadi meča.

La Liga, 1. kolo:

Barcelona - Rayo Vallecano 0:0

Učitaj još novosti