13. 08. 2022 - 23:00
Željezničar u sjajnoj utakmici na Grbavici razbio Tuzla City
907
Shares
Željezničar u sjajnoj utakmici na Grbavici razbio Tuzla City

Željezničar u sjajnoj utakmici na Grbavici razbio Tuzla City

13. 08. 2022 - 23:00
0
Shares

Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici u 5. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Tuzla Cityja rezultatom 4:2 u utakmicu koju će mnogi navijači Plavih zapamtiti kao jednu od najboljih njihovog tima u posljednjih nekoliko godina.

Izabranici Edisa Mulalića su od početka utakmice krenuli žestoko, a gosti jednostavno nisu imali rješenja za nezaustavljvog Santosa. Sjajni Brazilac je prvo kreirao odličnu priliku za Haračića koji je neobjašnjivo s pet metara promašio prazan gol.

Samo pet minuta kasnije Štilić je pogodio stativu nakon još jednog dodavanja Santosa, a u 33. minuti nova fenomenalna prilika za Plave. Nakon greške Nukića, Santos je izašao sam jedan na jedan na golmana, ali je Fejzić bio uspješniji.

I šest minuta prije kraja prvog poluvremena Željezničar napokon dolazi do vodstva. Santos je ponovo pobjegao po lijevoj strani, a Nukić je nakon duela igrao rukom u šesnaestercu pa sudiji nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku. Štilić je bio siguran realizator penala za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena potpuni raspad sistema u redovima Tuzle. Već u 48. minuti Gasal je udvostručio vodstvo nakon što je Fejzić prvobitno odbranio dobar udarac Hodžića glavom.

Pet minuta kasnije Haračić je uposlio Gasala koji je izašao sam ispred Fejzića i rutinski ga matirao, a pola sata prije kraja meča dosuđen je novi penal za Plave nakon što je ponovo Nukić igrao rukom u svom šesnaestercu. Ovaj put je Santos izveo penal i uvećao vodstvo Plavih.

Ipak, uslijedilo je opuštanje u redovima Plavih do kraja utakmice što su iskoristili rezervisti Tuzle Smailagić i Veselinović te su smanjili vodstvo. Zanimljivo da su oba pogotka došla nakon odbijene lopte i spavanja defanzivaca domaćih. Do kraja više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 4:2 za domaće.

Željezničar je večerašnjom pobjedom prestigao Borac i sada se nalazi na trećem mjestu Premijer lige BiH, dok je Tuzla ostala na petoj poziciji. Plavi u narednom kolu gostuju Borcu, dok će Tuzla već u srijedu ugostiti Posušje u zaostaloj utakmici.

Rezultat i strijelci:

Željezničar - Tuzla City 4:2 (Štilić pen. 39', Gasal 48', 53', Santos pen. 60' - Smailagić 77', Veselinović 83')

Učitaj još novosti