13. 08. 2022 - 15:15
ZNATE LI KO JE DJEČAK NA OVOJ SLICI: Proglašen je za jednog od...
907
Shares
ZNATE LI KO JE DJEČAK NA OVOJ SLICI: Proglašen je za jednog od najboljih sportista na SVIJETU

ZNATE LI KO JE DJEČAK NA OVOJ SLICI: Proglašen je za jednog od najboljih sportista na SVIJETU

13. 08. 2022 - 15:15
0
Shares

Na snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama možemo vidjeti bivšeg profesionalnog španskog fudbalera kako drži svog bratanca. A da li znate ko je dječak? Ako niste sigurni, saznaćete u nastavku...

Migel Anhel Nadal je tokom svoje karijere igrao kao svestrani defanzivac i vezni igrač. Karijeru je počeo i završio na Majorci. Njegova najveća dostignuća su bila u Barseloni tokom takozvane ere Drim tima, osvajajući brojne domaće i kontinentalne titule. Tokom 19 profesionalnih sezona odigrao je 493 utakmice, od toga 463 u La Ligi.

Veoma važan dio španskog uređenja tokom 1990-ih i ranih 2000-ih, Nadal je predstavljao naciju na tri svjetska prvenstva i na Euru 1996.

Migel Nadal je stric profesionalnog tenisera Rafaela Nadala, dok je njegov brat Toni bio Rafaelov trener. Upravo je trogodišnji dečak na snimku Rafael Nadal, a snimak je iz 1989. godine.

SNIMAK POGLEDAJTE OVDJE.

Rafael Nadal je španski profesionalni teniser. Trenutno je rangiran kao 3. na svetskoj rang lista u singlu od strane ATP. On je 209 nedelja bio na svjetskom broju 1, a pet puta je završio kao broj 1 na kraju godine.

Nadal je osvojio rekordne 22 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce, uključujući rekordnih 14 titula na Otvorenom prvenstvu Francuske. Osvojio je 92 ATP titule pojedinačno, uključujući 36 Masters titula, od kojih 63 na šljaci. Nadal je jedan od samo dvojice koji su završili Zlatni slem u karijeri u singlu. Njegova 81 uzastopna pobjeda na šljaci je najduži niz pobjeda sa jednom površinom u Otvorenoj eri.

Više od decenije, Nadal je dominirao muškim tenisom zajedno sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem kao Velika trojka, koju neki kolektivno smatraju trojicom najuspješnijih tenisera svih vremena.

Skoro su se pojavile i vijesti da će Nadal postati otac. On i njegova supruga Marija Ćiska Pereljo sa kojom je zajedno već 17 godina uskoro će postati roditelji.

Učitaj još novosti