14. 08. 2022 - 15:00
Ovo je prvi auto Cristiana Ronalda: Ovaj model vozili su...
907
Shares
Ovo je prvi auto Cristiana Ronalda: Ovaj model vozili su mnogi, a CR je imao 'nabildanu' verziju

Ovo je prvi auto Cristiana Ronalda: Ovaj model vozili su mnogi, a CR je imao 'nabildanu' verziju

14. 08. 2022 - 15:00
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od najbogatijih sportista svijeta.

Portugalski fudbaler prije nekoliko mjeseci ušao je na listu milijardera, a njegov luksuzan život svakodnevna je tema engleskih, ali i evropskih medija.

Veliku pažnju izazivaju i njegovi ljubimci na četiri kotača. Garaža zvijezde Manchester Uniteda je ispunjena pravim zvijerima pa tako u svom vlasništvu ima i automobile vrijedne nekoliko miliona eura.

Bugatti Veyron, Bugatti Chiron, Ferrari F12 TDF, Ferrari 599 GTB, Ferrari Monza, McLaren Senna, Lamborghini Aventador, Rolls-Royce Ghost, Rolls-Royce Cullinan, Porsche 911 Turbo S I Mercedes-AMG G63 neke su od zvijeri koje Cristiano koristi.

Međutim, prije nego što je postao planetarno popularan, Cristiano je vozio sasvim prosječan automobil. Prvi auto je kupio kao 19-godišnjak, a to je bio Audi S3.

Ovaj model na tržištu se pojavio 1999. godine. Osnovna verzija imala je 210 konjskh snaga, ali se Ronaldo 2004. godine odlučio za nešto na jaču verziju od 225 konjskih snaga.

screenshot-24

Naravno, u automobilu su postavljeni paketi dodatne opreme. Bili su tu senzori za parking, klima, xenon svjetla, te brojne druge 'sitnice'.

Za tadašnje doba Ronaldov ljubimac je bio poprilična zvijer. Dostizao je brzinu od 243 km/h, a koštao ga je 35.000 eura.

To je za Ronalda i tada bila poprilična sitnica. On je imao ugovor s Unitedom koji mu je donosio 1.8 miliona eura godišnje, pa se zbog toga odlučio počastiti nešto jačim modelom Audija.

3
Kako su godine prolazile zahtjevi su bili sve veći. Danas u garaži Cristiano ima automobile koji ukupno vrijede nekoliko desetina miliona eura i čovjek jednostavno uživa s njima.

 

Učitaj još novosti