31. 07. 2022 - 08:23
KAKVA BARCA, MOĆNA BARCA Preporođni Dembele, Leva kao Suarez,...
907
Shares
KAKVA BARCA, MOĆNA BARCA Preporođni Dembele, Leva kao Suarez, Ćavi na slatkim mukama!

PRIJATELJSKI MEČ

KAKVA BARCA, MOĆNA BARCA Preporođni Dembele, Leva kao Suarez, Ćavi na slatkim mukama!

31. 07. 2022 - 08:23
0
Shares

Fudbaleri Barselone pobedom su završili američku turneju, pošto su noćas u Njujorku pobijedili Red Bulse rezultatom 2:0. 

Strijelci za Barselonu bili su Osman Dembele i Memfis Depaj.

Ćavi Ernandes je ponovo kombinovao, a ono što je očigledno smislio pred novu sezonu jeste da će dok Kunde ne bude spreman - štoperski par biti Kristensen i Erik Garsija, koji funkcioniše odlično, dok je Arauho ponovo bio desni bek. Ćavi je prvi put počeo sa Rafinjom i Dembeleom po bočnim pozicijama, uz Levandovskog u napadu.

Poljak ponovo nije imao sreće, dežurni kritičari su jedva čekali, pošto je promašio jedno šest, sedam izglednih prilika. Levandovski je pokazao kako sa lakoćom umije da se nađe u opasnoj zoni, šutirao je iz svih mogućih pozicija, falilo mu je malo za prvenac, ali će morati da pričeka još neko vrijeme. 

Ćavi Ernandes je poslije utakmice podsetio da je Luis Suarez prošao kroz istu fazu po dolasku 2014. godine, da dugo nije mogao da proradi, a svi znamo šta je kasnije uradio. 

"Normalno da je Levandovski frustriran što lopta neće u gol, ali nismo zabrinuti. Važno je da razumije kako da omogući sebi prostor za šanse, golovi će doći. Isto je bilo i sa Luisom Suarezom", rekao je poslije meča Ćavi. 

Levandovski je igrao do 73. minuta, a zamijenio ga je Memfis Depaj i postigao je novi gol. Holanđanin je u 87. minutu ukrao loptu štoperu pred kaznenim prostorom, obišao golmana i lako pogodio za konačnih 2:0.

Barsa je tako završila turneju bez poraza, uz tri pobjede i to bez primljenog gola - Inter Majami 6:0, nad Realom 1:0 i ovu od 2:0, dok je jedino remizirala sa Juventusom - 2:2. 

Utisak je da je Ćavi preporodio Dembelea, koji je blistao na turneji i pokazao da će on i Rafinja voditi veliku borbu za krilne pozicije, uz Fatija. Rafinja je dao dva gola i upisao tri asistencije, Dembele je dao tri gola.

Barsa narednog vikenda u "Đoan Gamper" kupu dočekuje meksički Pumas, a onda sezonu otvara 13. avgusta kada na "Kamp nou" dolazi Rajo Valjekano.

Učitaj još novosti