17. 07. 2022 - 21:03
UFC SE ODUPIRAO I POPUSTIO: Dogovorena borba za titulu koju je...
907
Shares
UFC SE ODUPIRAO I POPUSTIO: Dogovorena borba za titulu koju je cijeli borilački svijet iščekivao

OČEKUJE NAS SPEKTAKL

UFC SE ODUPIRAO I POPUSTIO: Dogovorena borba za titulu koju je cijeli borilački svijet iščekivao

17. 07. 2022 - 21:03
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nakon što se Khabib Nurmagomedov krajem 2020. godine povukao iz UFC-a poslije pobjede nad Justinom Gaethjeom, u lakoj kategoriji nastala je velika praznina.

Dagestanski borac je u penziju otišao kao neporažen, a odlaskom je omogućio drugim borcima da pokušaju uspostaviti dominaciju i nastaviti ondje gdje je on stao.

To je, naravno, u startu izgledalo kao nemoguća misija jer ono što je Khabib uradio u toku svoje profesionalne karijere, kao i način na koji je dominirao, nije nešto što često viđamo u bilo kojem sportu, posebno u borilačkim. 

Ipak, ubrzo su se iskristalisala neka "nova" imena. Jedno od njih je i Charles Oliveira koji je postao UFC prvak, a onda pojas izgubio sredinom maja ove godine i to zbog pada na vagi. 

No, budući da je u meču koji je uslijedio uspio savladati Justina Gaethjea, svima je bilo jasno da je i dalje nezvanični vladar lakom kategorijom uprkos činjenici da je ista trenutno bez zvaničnog prvaka. 

Drugo ime koje je također izašlo u prvi plan nakon povlačenja Khabiba jeste ime njegovog "nasljednika" Islama Makhacheva. 

Makhachev je uz trenerske savjete Khabiba ostvario nekoliko pobjeda, a nastupi njega sa jedne i Oliveire s druge strane pobudili su interesovanje UFC fanova da vide njih dvojicu u borbi za titulu. 

Iako se UFC odupirao tome duže vrijeme, naposljetku su odlučili da udovolje velikom dijelu javnosti, pa ćemo tako gledati meč Makhacheva i Oliveire za titulu prvaka u lakoj kategoriji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UFC (@ufc)

Poznato je i na kojem eventu će ovaj meč biti održan, a to je UFC 280 priredba u Abu Dhabiju, 22 oktobra ove godine. 

Oliveira trenutno ima 11 uzastopnih pobjeda, dok je Makhachev u nizu od 10 pobjeda zaredom, te je jasno da je njihov okršaj jedan od najuzbudjivijih koji trenutno možemo dobiti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti