15. 07. 2022 - 13:40
UFC zvijezda Brajan Ortega: Nisam smio izgubiti taj meč zbog...
907
Shares
UFC zvijezda Brajan Ortega: Nisam smio izgubiti taj meč zbog djece, 75 dolara na računu povećao sam na 75.000

NEVJEROVATNA PRIČA

UFC zvijezda Brajan Ortega: Nisam smio izgubiti taj meč zbog djece, 75 dolara na računu povećao sam na 75.000

15. 07. 2022 - 13:40
0
Shares

Važan meč ovog vikenda čeka Brajana Ortegu (Brian) (15-2-0. 7-2 UFC, 1 NC).

Drugorangirani izazivač perolake kategorije borit će se protiv trećerangiranog izazivača Đaira Rodrigeza (Yair Rodriguez), a oba borca ulaze u ovaj meč nakon poraza u posljednjim nastupima.

U razgovoru za "Backfist on Barstool Sports", Ortega je ispričao zanimljivu priču o tome kako je bio jako blizu povlačenju iz sporta tokom 2015. godine.

Ortega se osvrnuo na situaciju uoči meča protiv Tijaga Tavaresa (Thiago Tavares). Bio je to drugi Brajanov UFC nastup, a u borbu je ulazio neporažen s 8-0 omjerom. Tavares s druge strane bio je puno iskusniji. Bio je to 14. UFC nastup za Brazilca, a ukupno je bio na omjeru 18-5-1. Težak zadatak čekao je Ortegu, a finansijska situacija bila je grozna, piše FightSite.hr.

- Sjećam se na vaganju, on mi se zahvalio što sam pristao na taj meč. Kao da mi je zahvaljivao jer sam idiot. Puno je boraca reklo kako se ne bi borili protiv njega na ‘short notice‘ od dvije sedmice. Na kraju smo odradili pravi rat. Ako niste gledali taj meč, radi se o pravom klasiku, barem za mene je klasik. Završio sam ga tehničkim nokautom u trećoj rundi. Taj meč je izvukao sve iz mene, dao sam sve od sebe. Pobijedio sam, podigao sam ruke i samo sam se srušio, prisjetio se Brajan svoje velike pobjede.

- Imao sam 75 dolara na svom računu, na dan borbe. Imam dvoje djece i pitao sam se što ja zapravo radim u životu. Te noći 75 postalo je 75.000 dolara, dodao je Ortega.

Učitaj još novosti