15. 07. 2022 - 07:48
VRELO NA FUDBALSKOJ PIJACI OD SAME ZORE: Ronaldo donio odluku...
907
Shares
VRELO NA FUDBALSKOJ PIJACI OD SAME ZORE: Ronaldo donio odluku o ponudi iz snova, Bayernov veliki as ponuđen Realu!

SANE BI MOGAO U MADRID?

VRELO NA FUDBALSKOJ PIJACI OD SAME ZORE: Ronaldo donio odluku o ponudi iz snova, Bayernov veliki as ponuđen Realu!

Sport.ba
15. 07. 2022 - 07:48
0
Shares

Vrlo uzbudljivo je na fudbalskoj pijaci već od samog jutra.

U portugalskim medijima pojavila se jučer informacija da neimenovani klub iz Saudijske Arabije želi dovesti Cristiana Ronalda i ostvariti novi najveći transfer u povijesti. Isto je potvrđeno španlskom Asu. Prema njima, cijela priča vrijedna je 300 miliona eura, od kojih bi 30 bilo plaćeno Manchester Unitedu za transfer, 20 posrednicima u njemu, a samom Ronaldu bilo bi ponuđeno 250 miliona eura za dvogodišnji ugovor.

Međutim, ESPN piše kako će Ronaldo odbiti izdašnu arapsku ponudu. Također navode kako nije poznato koji je klub pokazao interes za Portugalca, no spominju 30 miliona eura koliko bi trebalo pripasti Unitedu. Njihovi izvori međutim tvrde da je Ronaldu ponuđena plata kojom bi za dvije godine zaradio 275 miliona eura. Dakle, još i više.

Ronaldov ugovor s mančesterskim klubom vrijedi do idućeg ljeta s opcijom produženja na još jednu godinu. Neovisno o tome, 37-godišnji napadač, jedan od najboljih igrača u povijesti, želi napustiti klub i potpisati za onaj koji će igrati Ligu prvaka.

Spominjali su se Chelsea, Bayern, Roma, Napoli i Barcelona. ESPN piše kako je Chelsea potpuno odustao, dok Bayern i Atletico Madrid još uvijek pokušavaju dovesti Ronalda. Prošle se godine vratio u United, koji je sezonu završio na šestome mjestu, te u 30 prvenstvenih utakmica zabio 18 golova. 

Kada bi prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije, postao bi najplaćeniji nogometaš svijeta sa sedmičnom platom od oko 2.5 miliona eura. Trenutno najveću ima Kylian Mbappe, koji će nakon produženja ugovora s PSG-om zarađivati oko 1.2 miliona eura sedmično. 

Najskuplji transfer ikad i dalje je onaj u kojem je Neymar otišao iz Barcelone u Paris Saint-Germain 2017. godine. Vrijednost tog posla iznosila je 222 miliona eura.

Sjajno krilo Bayerna ponuđeno Realu
Leroy Sane, lijevo krilo Bayerna i njemačke reprezentacije, ponuđen je Real Madridu. Sane je u Bayern stigao iz Manchester Cityja 2020. u transferu vrijednom 60 miliona eura kada je i potpisao petogodišnji ugovor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leroy Sané (@leroysane)

Herrera: Želim ostati u PSG-u
PSG se u ljetnom prijelaznom roku želi riješiti velikog broja igrača. L'Equipe je naveo da je riječ čak o desetorici, među kojima je i Španac Ander Herrera. Međutim, on je rekao kako se "njegovo ime spominje u svakom prijelaznom roku pa se ništa ne dogodi."

"Sretan sam ovdje, želim ostati. Želimo dominirati u Francuskoj, a san je osvojiti Ligu prvaka", rekao je Herrera za COPE.

Učitaj još novosti