10. 07. 2022 - 08:47
Haos na Parku prinčeva: Messi zaprijetio odlaskom ako Ronaldo...
907
Shares
Haos na Parku prinčeva: Messi zaprijetio odlaskom ako Ronaldo dođe u PSG

Haos na Parku prinčeva: Messi zaprijetio odlaskom ako Ronaldo dođe u PSG

10. 07. 2022 - 08:47
0
Shares

Nakon što je iskusni portugalski napadač Cristiano Ronaldo zatražio odlazak sa Old Trafforda, odnosno iz Manchester Uniteda, mnogi velikani su krenuli u borbu za njegov potpis, a jedan od glavnih favorita za njegovo dovođenje je PSG.

Međutim, njegovom eventualnom dolasku na Park Prinčeva se protivi Lionel Messi, reprezentativac Argentine i zvijezda francuske ekipe, koji je zaprijetio odlaskom iz kluba ako Portugalac postane novi igrač Parižana.

Budući da i Messi i Ronaldo već nekoliko godina dominiraju svjetskim fudbalom, velika želja vlasnika PSG-a, Nassera Al-Khelaifija je da spoji njih dvojicu u jednom timu, ali to se, kako sada stvari stoje, neće desiti zbog Argentinca.

Messi je poručio da ako PSG dovede Ronalda, da će on napustiti redove francuskog kluba i vratiti se u Barcelonu, koju je napustio prošle godine zbog finansijskih problema.

Podsjetimo, Messi je u sezoni koja se nedavno završila, ako gledamo sva takmičenja, odigrao 34 utakmice. Postigao je 11 pogodaka, te je zabilježio 14 asistencija. 

 

sport1

Učitaj još novosti