10. 07. 2022 - 08:42
Svi se dive Tysonu, ali njegov najveći rival sa 59 godina...
907
Shares
Svi se dive Tysonu, ali njegov najveći rival sa 59 godina izgleda nevjerovatno

Svi se dive Tysonu, ali njegov najveći rival sa 59 godina izgleda nevjerovatno

10. 07. 2022 - 08:42
0
Shares

Evander Holyfield je bokserska legenda i smatra se najvećim rivalom Mikea Tysona nakon što ga je Čelični Mike ujeo za uho.

Američki teškaš je boksersku karijeru počeo 1984. godine i povukao se 2011. godine nakon niza poraza, ali nema sumnje da se smatra jednim od najvećih u historiji boksa.

Radi se o bokseru koji nikada nije izbjegavao borbe tokom slavne karijere bez obzira što su njegovi rivali uglavnom bili teži i viši.


Tokom bokserske karijere imao je visinu od 190 cm i težinu od 98.9 kg, a borio se protiv drugih zvučnih imena kao što su George Foreman, Riddick Bowe i Lennox Lewis.

Kada je konačno odlučio spustiti rukavice i završiti s boksom, njegov učinak je glasio: 44 pobjede, 10 poraza, 2 remija.

Evander Holyfield, aged 59, is looking seriously jacked these days

Nakon odlaska u penziju iz sporta koji zahtjeva takvu predanost i intenzivne režime treninga, oprostit će vam se ako pomislite da bokseri možda žele odstupiti od tog stila života i donekle se prepustiti.

Međutim, nedavna objava na Holyfieldovom Instagram profilu pokazuje da je učinio potpuno suprotno od toga.


Unatoč svojim godinama i činjenici da je već 11 godina u penziji, Holyfield je u impresivno dobroj formi i izgleda kao da bi mogao ući u ring svakog trenutka.

Holyfield, koji je jedini borac u historiji sa naslovima svjetskog prevaka u teškoj kategoriji u četiri odvojena navrata uz fotografiju je poslao poruku da za njega nikad nema odustajanja.

Slika OVDJE.

Da sigurno ne laže dokazuje i slika, kao i ona koju je objavio prošle godine, a koja se može vidjeti ispod kada je imao 58 godina.

Tokom svoje karijere nosio je nadimak 'The Real Deal', a čini se da je Holyfield nastavio živjeti bokserskim stilom života i nakon penzionisanja.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti